Având în vedere contextul epidemiologic actual privind creşterea numărului de cazuri de gripă şi viroze repiratorii dar şi la recomandarea  Direcţiei de Sănătate Publică şi a Ministerului Sănătăţii, conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a luat o serie de măsuri, în vederea prevenirii răspândirii infecţiiilor respiratorii.

Astfel, începând de marti, 10 ianuarie 2023, accesul vizitatorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa va fi permis după cum urmează:

LUNI – DUMINICĂ:  13.00-15.00

Totodată, în vederea protejării pacienților și a personalului medical, SE INTERZICE ACCESUL VIZITATORILOR ÎN SECŢIILE CU RISC: Neonatologie, Obstetrică Ginecologie 1 şi 2, Pediatrie, Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.

Venim în sprijinul pacienţilor internaţi în secţiile unde programul de vizită este suspendat, cu personal care va asigura serviciul de curierat, zilnic, în intervalele orare 11.00-12.00 și 16.00-17.00. Punctul de întalnire este la intrarea în Spital dinspre Bd. Tomis (ușa rotativă).

REGULI DE ACCES

În afara orelor de vizită, aparținătorilor nu le este permisă intrarea în secțiile și compartimentele spitalului!

1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, pacienții putând fi vizitați doar pe rând;

1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4-6 paturi, putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp;

1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr mai mare de 6 paturi, putând fi vizitați maximum trei pacienți în același timp.

 Durata vizitei este limitată la 15 minute.

 Nu este permis accesul vizitatorilor:

– care prezintă semne clinice de infecții acute;

– aflați în stare de ebrietate sau aflați sub influența unor substante halucinogene

Vizitatorii au următoarele obligații:

– să poarte echipamentul de protecție care se găsește la intrarea în secțiile/compartimentele spitalului;

– să poarte masca de protecţie pe tot parcursul vizitei!!!

– să respecte instrucțiunile personalului unității sanitare privind măsurile interne de prevenire a transmiterii infecțiilor.

REGULI DE ACCES SECŢII/COMPARTIMENTE ATI:

• durata vizitei este de maximum 10 minute, cu posibilitatea de prelungire, cu acordul medicului ATI;

• contactul fizic cu pacientul este permis numai cu acordul și sub supravegherea asistentei medicale sau medicului ATI și trebuie să fie scurt și după o prealabilă dezinfectie suplimentară a mâinilor vizitatorului.

• În secțiile/compartimentele ATI, accesul vizitatorilor într un salon în cursul intervalelor orare zilnice aprobate poate fi suspendat pe durata efectuării oricăror manevre, tehnici sau tratamente care necesită prezența unui medic ATI și a cel puțin unei asistente ATI.

 

 

 

  387