În ședința de Guvern de astăzi,  29 septembrie 2022, se va discuta și va fi supus la vot  un proiect de Hotărâre de Guvern referitor la aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Societatea Naţională “Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu – Constanţa” S.A., pentru perioada 2022-2030.

Așa cum reiese din nota de fundamnetare a HG-ului, prin investițiile ce urmează a fi făcute  se vor crea noi locuri de muncă atât în cadrul aeroportului cât și prin serviciile conexe „cu care aeroportul poate dezvolta legături comerciale, venituri și valoare adăugată din activitățile care generează produse și servicii necesare funcționării aeroportului, precum și alimentării acestuia cu bunuri, produse și servicii.”.

Aici se poate vorbi despre distribuitorii de servicii necesare efectuării operațiunilor de alimentare cu combustibil a aeronavelor, precum și agenții de turism, rezervări bilete, rent-a-car, taxi etc.

“Impactul economic indus sau declanșator reflectă activitatea economică generatoare de venituri ale angajaților, din societățile asociate direct sau indirect cu activitatea aeroportului, în cadrul economiei naționale. Veniturile acestora declanșează consumul și produce locuri de muncă în diferite alte domenii ale economiei regionale sau locale.“, se arată în nota de fundamentare.  

 

  193