Elev în clasa a- VIII –a, mircist, pasionat de sportul minții și  legitimat la CSM  

Mircea-Andrei Cazan, legitimat la Clubul Sportiv Municipal Constanța și antrenat fiind de  Iulian Mihailov și Mircea Pavlov, a mai bifat  o performanță în cariera de șahist: a câștigat locul 1 la juniori la cea de a 69 ediție a  Campionatului Municipiului Constanța.

La competiția desfășurată la restaurantul Sport au participat 50 de jucători. A fost o “bătălie” pentru toate vârstele.  De la copii de 8 ani, până la seniori de 65 de ani.  

Mircea-Andrei Cazan, elev în clasa a-VIII-a la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”,  s-a situat pe primul loc la categoria sa de vârstă. Performanța reușită în noiembrie nu este una izolată!   

În luna septembrie, Mircea-Andrei a participat la Campionatul Mondial de Șah organizat la Constanța. Și aici a avut un rezultat de excepție:  a obținut 7 puncte, obținând astfel al doilea cel mai bun rezultat din țară.

Prestația tânărului șahist legitimat la Clubul Sportiv Municipal Constanța  a fost remarcabilă și în cadrul Campionatul European de Șah. Coordonat de Iulian Mihailov și Mircea Pavlov, Mircea-Andrei Cazan a făcut parte din delegația  Federației de Șah alături de 30 de copiii din țară. România a avut participanți  la toate categoriile de vârstă,  iar reprezentantul de la mal de Mare Neagră a reușit un punctaj de 3,5 puncte.

Performanțele lui Mircea-Andrei Cazan nu se vor opri aici, în condițiile în care  șahul constănțean este în  plină reconstrucție. Reconstrucție pe care o coordonează Iulian Mihailov, antrenor în cadrul Clubul Sportiv Municipal Constanța. Mai mult decât atât,  Iulian Mihailov se implică personal în pregătirea celor care au ales să facă performanță în șah.

Măriuca ANDRONE

  3775