Lucian Lungoci: Cine își mai amintește numele celei/celui care i-a pus, pentru prima dată, stiloul în mână?

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost educatori, profesori și, în mod special, Doamnei Învățătoare Irina Burtan

Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, lansează o provocare legată de prima zi de școală. Moment la care toți școlarii își cunosc învățătoarea care le va îndruma pașii în minunata aventură a cunoașterii.  Deputatul social-democrat îi invită pe cei care își mai amintesc numele învățătoarei/învățătorului, să lase un comentariu! 

“A trecut și prima zi de școală!

Pentru unii cu emoția intrării prima dată într-o instituție de învățământ, pentru alții cu cea a revederii colegilor și depănarea poveștilor de vacanță, iar pentru cei din anii terminali cu neliniștea examenelor ce au să vină.

Anul acesta și prima zi de școală s-a adaptat vremurilor. Au lipsit curțile pline de copii și părinți, zbenguiala și chicotelile celor din ciclul primar, mângâierile întru liniștirea celor timizi , îmbrățișările cu băieții și fetele din aceeași clasă și, nu în ultimul rând, zâmbetele.  Ascunse în spatele măștilor!

Astăzi, mi-am amintit de prima mea zi de școală. Prima din lungul șir de zile petrecut în băncile școlii generală, ale liceului și, mai apoi, în aula facultății.

1985- Școala generală nr.16 Constanta. Atunci și acolo am pășit pentru prima dată, alături de viitorii mei colegi, pragul unei săli de clasă. Cuminți, un pic speriați, cu ghiozdanul în spate, încolonați 2 câte 2 și conduși, cu blândețe, de doamna învățătoare.

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost educatori, profesori și, în mod special, Doamnei Învățătoare Irina Burtan. Cea care - nici acum nu știu cum - a transformat matematica în materia mea preferată.

Cine își mai amintește numele celei/celui care i-a pus, pentru prima dată, stiloul în mână?

Lăsați un comentariu cu numele învățătoarei/învățătorului!”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.

 

 

  3122