Sinceră să fiu, am crezut că în materie de gogomănii politice am văzut tot ce se putea. Recunosc, m–am înșelat. Se poate mai mult. Penibil de mult!

Așa cum este propunerea lui Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Municipal. Cel care,- nici mai mult, nici mai puțin-  dorește ca din bugetul Primăriei Constanța să fie acordată suma de 3000 lei fiecărui cetățean cu probleme...depresive.

Altfel spus, din taxele și impozitele plătite de constănțeni să fie acordarea vouchere în valoare de 3.000 de lei, pentru şedinţe de psihoterapie.  Și uite așa, mai băgăm niște bani în teșchereaua psihoterapeuților, apăruți prin Constanța -și nu numai- mai abitir ca ciupercile după ploaie.

Să ne înțelegem bine, nu am ceva cu oamenii care realmente suferă de această afecțiune, dar de aici până a accepta aberația Răsăuțeanului este o distanță lungă. Pe care nu sunt dispusă să o parcurg în condițiile în care Constanța are o mulțime de probleme grave.

Probleme care îmbolnăvesc orice cetățean normal! Precum șoferul aflat în trafic căruia ar trebui să îi fie administrate oareșce pastile împotriva creșterii tensiunii, în perioada în care rămâne blocat prin te miri ce intersecție. Sau ca domiciliatul dintr-un bloc racordat la sistemul centralizat, persoană care are nevoie de un pumn de buline pentru a scăpa de răceala cauzată de întreruperile lungi și dese ale căldurii din apartament. Asemenea pietonului care face slalom pe trotuare printre bordurile montate și apoi scoase, și iar montate, și iar scoase, oameni care ar trebuit să aibă atașate niște atele, căci nu se știe ce picior își pot scrânti, sau în ce groapă pot nimeri. Precum tinerii care au nevoie de un loc de muncă, nu de ședințe de terapie într-un municipiu de care investitorii fug mai abitir ca dracul de tămâie...

Pentru ei ce faceți? Propuneți să le fie acordată suma de 3000 de lei? Sau vă decideți, odată pentru totdeauna,  să faceți opoziție și nu mai veniți cu propuneri caraghioase!

Nu de altceva,  dar dacă veți continua cu prețiozități de acest gen vă “sinucideți” politic partidul pe care îl reprezentați în CLM  

Până una alta, adică până vom auzi și  de proiecte normale, un lucru este cert: când Constanța arde, Răsăuțeanu se piaptănă! Depresiv...

Măriuca ANDRONE

  1835