Exact în urmă cu optsprezece ani, Cora Mitroi Maxim și soțul său, Răzvan Maxim, dădeau rezidențiatul în Cluj. Era o zi de duminică ploioasă, precum cea de la acest sfârșit de săptămână, dar, așa după cum precizează medicul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța,   era soare și speranță ! Luaseră amândoi punctaje mari și îți permiteau să viseze! Și visau la atât de multe...

Au trecut anii peste familia Maxim  și deși au ajuns amândoi să fie împliniți profesional, sunt nemulțumiți că au rămas să profeseze într-un sistem medical la fel de bolnav ca acum optsprezece ani! Și, nu în ultimul rând, într-un oraș îmbătrânit, murdar, trist, inundat de mizeria corupției, la fel ca acum paisprezece ani.

Spitalul Modular este  un ansamblu de cașcarabete, de un hidos nemaiîntâlnit

“Să mergi cu Furosemidul după tine în gardă sau să nu ai nici măcar niște banale soluții perfuzabile, căci doar e sfârșit de an și nu mai sunt bani...să stai să le împarți între pacienți...în 2023...nu știu cum aș putea cataloga treaba asta.

Iar cei care ne conduc nu clipesc! Pentru că ei știu că noi, gloata ne mulțumim cu puțin, cel mult ne revoltăm pe FB.

Bineînțeles că Modularul din curtea Spitalului de Infecțioase, care are oricum jumătate de clădire în paragină, e mai mult decât nimic!

Bineînțeles că așteptăm darea lui în folosință, cât mai rapid, pentru că e nevoie și dacă va avea și imagistică, atunci cu atât mai bine!

Dar chiar acesta e "spitalul" pe care generațiile viitoare îl merită? Ne învățăm copiii să aspire la mai mult, dar ne-am obișnuit să plecăm capul și să acceptăm prea puțin!

Modularul acesta nu e un spital în adevăratul sens al cuvântului, ci doar o soluție de avarie! Așa cum au fost gândite și celelalte astfel de structuri din țară! Potrivită, ce-i drept, pentru vremurile pe care le trăim, cu războaie la fiece pas, de zici că trăim prin anii '40! Dar doar atât! Nimic mai mult!

Lăsând de-o parte că e un ansamblu de cașcarabete, de un hidos nemaiîntâlnit, dacă devine funcțional și reușește să treacă de autorizațiile DSPului, CNCANului s.a.md., tot e ceva decât nimic!

Dar ca să ieși in public, ca edil, în fața constănțenilor, cu atâta emfază, cu atâta aroganță și să te lauzi, de parcă ai înfăptuit neînfăptuitul, e peste puterea mea de înțelegere!

Da, s-a intrat în campania electorală! Pricep.

Dar poate ar fi câștigat niște voturi, dacă ni s-ar fi adresat din poziția de om smerit, aflat în slujba cetățeanului de rând și s-ar fi scuzat că nu a putut livra constănțenilor mai mult!

Furtuna de azi noapte a demonstrat inca o data, ca lucrarile facute in oras pe multi, foarte multi bani au fost executate de mantuiala! In cladirea spitalului in care s-ar fi investit un milion de euro, subsolul s-a inundat la fel ca in trecut! Nicio schimbare in bine!

Niste amarate de butoane de panica pentru bolnavi nu au devenit functionale in cei doi ani scursi de la incendiu, dar primarul se eticheteaza ca fiind victima atacurilor celor neaveniti!

Nu am crezut că dnl acesta ar fi chiar salvatorul cetății, trimis de providență, desi am avut incredere, dar nici nu mi-am imaginat vreodata, că pentru un om de statura domniei sale va fi atât de...mic!”, a transmis Cora Mitroi Maxim, medic infecționist la SCBI Constanța.

 

  57