Așa după cum a anunțat Costin Răsăuțeanu, liderul grupului consilierilor PSD din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța, primarul Vergil Chițac, prin Direcția Generală de Asistență Social( DGAS),  dezinformează grosolan și abuziv beneficiarii programului Bebe Trusou!

“Bătaia de joc la adresa nou-născuților și familiile acestora! Primarul, prin DGAS, dezinformează grosolan și abuziv beneficiarii programului Bebe Trusou!

Se pare că instituția prefectului a anunțat încetarea aplicării OUG 113/2022 care acorda sprijin financiar pentru nou-născuții care provin din familii vulnerabile, refugiații ucraineni, etc. Așa reiese din anunțul publicat pe pagina primăriei-secțiune SPAS/Social/Beneficii sociale și persoane vulnerabile.

Informația șocantă și mincinoasă apare cu publicarea aceluiași anunț la secțiunea Bebe Trusou - program de sprijinire a nou-născuților unde finanțarea este asigurată de la bugetul local, neavând nicio legătură cu finanțarea prin OUG 113.

Este extrem de grav să minți populația publicând pe pagini oficiale informații false!

Este o metodă care descurajează prin ducerea în eroare a potențialilor beneficiari să mai depună cereri.

Cer să se ia măsuri împotriva acestei dezinformări urgent!

Programul Bebe Trusou aprobat prin HCL 37/2023 trebuie aplicat OBLIGATORIU pentru că are finanțare, iar cele peste 730 de familii care au depus dosarul și așteaptă sprijinul financiar nu trebuie să fie victimele jocurilor politice de joasă speță!

ÎNCETAȚI cu această bătaie de joc și dați-le oamenilor ce li se cuvine!”, a transmis Costin Răsăuțeanu, liderul grupului consilierilor PSD din cadrul CLM Constanța.

  1598