Situația cel puțin inedită din timpul  ședinței Consiliului Local Municipal Constanța, desfășurată la sfârșit de săptămână, a fost explicată pe pagina de facebook a Organizației Municipale PSD Constanța.      

“În stil absolut inconfundabil, consilierii municipali USR Constanța au demonstrat că sunt PĂCĂLICI!

Spunem asta pentru că nu-i de colo să inițiezi un proiect de hotărâre și, apoi, să nu îl votezi...

Așa după cum s-a întâmplat la ședința Consiliului Local Municipal Constanța. Concret, Proiectul de hotărâre privind completarea HCL nr. 121/2013 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Stațiunea Mamaia, inițiat de USR nu a fost votat de...consilierii USR.

Pentru că sunt doar niște pioni, atât în administrația publică locală cât și în politică, ipochimenii s-au ales cu șah mat! Dat de consilierul PSD Costin Răsăuțeanu printr-o singură întrebare: a stat acest proiect de completare în transparență decizională?

Nu a avut, însă, cine să răspundă. Motivul? USR-iștii constănțeni habar nu aveau!

Întrebările consilierului PSD Costin Răsăuțeanu au continuat:

- Ați anticipat, ați discutat în grupul dumneavoastră chestiuni care țin de legalitate pe de-o parte și pe de altă parte de eventuale situații litigioase și prejudicii create pe care municipiul Constanța ar trebui să le plătească din bugetul local dacă acest proiect va trece? Pentru că sunt niște situații neclare.

- Ce se întâmplă cu certificatele de urbanism deja emise? Ce se întâmplă cu autorizațiile de construire deja emise sau deja în curs de emitere? Ce va face arhitectul-șef dacă acest proiect va trece? Cum va interpreta el din punct de vedere legal?

- Deci ne dorim, într-adevăr, să îndreptăm ceea ce poate este strâmb în stațiunea Mamaia și cred că se poate face cu elaborarea unui nou PUZ, pentru că nu ne oprește nimeni. Sau vrem să blocăm sau vrem doar așa să părem un partid care este fals preocupat de interesele stațiunii?

Răspunsuri? Proiectul nu a trecut! 9 voturi împotrivă și 18 abțineri! Cei care s-au abținut cu cea mai profundă abnegație, așa cum le stă bine unor PĂCĂLICI, au fost consilierii USR...”, au transmis reprezentanții Organizației Municipale PSD Constanța.      

 

  2076