Huțucul = unitatea de măsură a anomaliilor politice

Întrebarea mi-a fost pusă deunăzi de un constănțean, simpatizant al Partidului Național Liberal, dezamăgit, însă,  de organizația PNL Constanța.  Inițial- mai în glumă, mai în serios-  am avut să îl trimit în sediul filialei constănțene să caute oareșce urme în biroul lui Bogdan Huțucă. Sau măcar prin spatele acestuia...

Dar ce să găsească al nostru constănțean în sertarele sau pe scaunul unui ipochimen care toată viața a lucrat la stat? Mai apoi, mi-am zis că n-ar strica să îl îndrum către sediul Prefecturii Constanța. Acolo să scotocească tot într-un birou. Cel al lui Silviu Coșa. Cică tot liberal. Liberal până în spătarul fotoliului de angajat al Fiscul statului! Mi-au mai venit niște nume prin minte, dar ce să vezi: mai niciunul nu avea ceva în comun cu liberalismul! Păi cum să aibă în condițiile în care mai toți au fost bugetari ? Unii chiar abonați la cantina de la cazarmă, alții șefi la Telegondolă prin bunăvoința altora.

Ca să nu fiu, totuși, cârcotașă, am încercat să găsesc niște argumente  astfel încât simpatizantul PNL să nu-și piardă, definitiv și irevocabil, încrederea în liberalii constănțeni. Nu că acest lucru nu s-ar fi întâmplat deja, așa după cum este relevat în ultimul sondaj intern al organizație. Cel pe care peneliștii  l-au pitit mai abitir ca pe liberalism. Motivul? Sunt praf și pulbere la capitolul procente!

Dincolo de acest “amănunt”, ce să-i fi spus omului? Numărul profesorilor universitari, al medicilor de renume, al oamenilor de afaceri, al avocaților renumiți sau al marilor agricultori veniți în PNL-ul Huțucului?  Nu prea am avut ce, pentru că este ...0( zero). Să-i  vorbesc despre relația PNL-ului Huțucului cu biserica? Nu am avut ce, pentru că nu există. Cu nici una, fie ea și a adventiștilor de ziua a Șaptea sau a te miri ce martori ai lui Iehova!

Sau poate să îi spun că un senator, camera Superioară a Parlamentului,  își arată “superioritatea” prin blog. Unul “călător” prin mijloacele de transport în comun din Constanța. Căci  primarul municipiului de județ este și el- cică- liberal.  Asta după ce a tulit-o din organizație, ca mai apoi să se întoarcă doar pentru că PNL-ul Huțucului nu a fost în stare pregătească un candidat cu șanse la Primăria Constanța. Așa cum, de altfel, în 2020 nu au avut un candidat pentru președinția Consiliului Județean Constanța.

Atunci s-au gudurat, cu “coada” din Valu lui Traian,  pe lângă Mihai Lupu. Ca mai apoi să îi retragă sprijinul politic, din rațiuni de Huțuci inventate. Și când te gândești că Mihai Lupu era printre puțini liberali care chiar au habar ce înseamnă liberalismul...

Și atunci ce să-i răspund simpatizantului PNL? Eventual, să ia ca tare  anomaliile politice din PNL  Constanță și să nu mai caute liberalismul în organizația Huțucului! Nu l-a pitit cineva, pur și simplu  a dispărut...

PS

Acesta este un material de opinie. Cum, din fericire, în România dreptul la opinie încă există, sperăm că și a noastră să fie tratată ca atare.

Măriuca ANDRONE

  2480