Așa după cum a constatat Dumitru-Viorel Focșa, deputat în circumscripția electorală 14 Constanța, românii simt, pe pielea lor, calitatea precară  a actului medical și a serviciilor conexte pentru care, lunar, li se rețin din salariu sume importante. Dată fiind această situație parlamentarul constănțean i-a adresat o întrebare Adrian Gheorghe, Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, subiectul fiind „Casa Națională de Sănătate – o instituție bugetofagă”.

„Românii simt, pe pielea lor, calitatea precară  a actului medical și a serviciilor conexte pentru care, lunar, li se rețin din salariu sume importante.

În plus, lipsa de transparență în ceea ce privește cheltuirea banilor publici din partea instituției pe care o conduceți este și ea proverbială – precum într-o gaură neagră, sume imense de bani dispar fără să se petreacă nimic concret și benefic în ceea ce privește serviciile medicale oferite pacientului asigurat.

Domnule președinte, vă rog să îmi specificați dacă aveți în vedere să inițiați o propunere către Ministerul Sănătății și Ministerul de Finanțe, prin care sumele nefolosite, dar reținute prin contribuția obligatorie, de către un contribuabil să îi fie returnate în totalitate ori parțial, așa cum se procedează și în alte state ale Uniunii Europene. În cazul unui răspuns negativ, vă rog să îl și argumentați!

Solicit răspuns scris. Cu mulțumiri”, Dumitru-Viorel Focșa, Deputat circumscripția electorală 14 Constanța

  1006