Dumitru Viorel Focșa, deputat AUR Constanța, a adresat o interpelare Ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Subiectul interpelării este legat de informația conform căreia Ungaria va avea port la Marea Neagră, la Sulina!

“În timp ce guvernanții noștri se ceartă între ei din orice, Viktor Orban a reușit să puncteze pe plan internațional, incredibil, printr-o mutare făcută la noi acasă, în România, dovedind prin aceasta că președintele Iohannis a vorbit din agenda guvernului când a afirmat că România a eșuat.

Mutarea făcută de Ungaria la noi acasă, prin obținerea aprobării statului român de a-şi construi un port la Marea Neagră pe o suprafață de 200 de hectare, la Sulina, dovedește incapacitatea guvernanților români de a urmări interesele României.

Acum, este clar că avem de a face cu un act de trădare deliberat cu implicații uriașe pe plan internațional.

Potrivit informațiilor pe care le dețin, o firmă din Ungaria garantată de guvernul de la Budapesta al lui Viktor Orban va construi de zero un port, atenție, la… Sulina. Deja, firma maghiară a preluat vreo 200 ha de la niște afaceriști străini și urmează să demareze lucrările pentru amenajarea noului post maghiar de la Sulina.

Astfel, guvernul de la Budapesta va avea port la Marea Neagră, ceea ce îi va permite să aducă mărfuri la Sulina, după care să le transporte pe uscat sau pe Dunăre către destinația finală, adică spre Ungaria.

Stimate domnule ministru, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele :

- Cine a emis avizele de mediu pentru construirea acestui obiectiv la Sulina?

- Cine a pus la dispoziție cele 200 de Ha pentru construirea acestui port la Sulina?

- Ce statut are terenul? Este vândut sau concesionat(pe ce termen?)

-  Care este implicarea statului român în această afacere?”, a transmis Dumitru Viorel Focșa, deputat AUR Constanța.

 

 

  1166