Legea alianței PNL –USRPLUS va permite ca 7 din 9,4 milioane ha de teren arabil să fie deținute de entități străine

Horia Țuțuianu, deputat PSD Constanța, atenționează că în cazul în carte proiectul de lege privind ridicarea interdicțiilor la vânzarea terenurilor agricole către străini, aflat deja pe circuitul de avizare în Senat, va primi vot favorabil în forma actuală, vom avea o mare problemă!

“Dacă proiectul de lege privind ridicarea interdicțiilor la vânzarea terenurilor agricole către străini, aflat deja pe circuitul de avizare în Senat, va primi vot favorabil în forma actuală, atunci vom avea o mare problemă.

Legea va permite ca 7 din 9,4 milioane ha de teren arabil din România  să fie deținute de entități străine.

Este esențial pentru asigurarea securității alimentare și a suveranității teriotriale păstrarea obligației cumpărătorilor de teren extravilan agricol de a avea domiciliul pe teritoriul României, minim 5 ani, înainte de tranzacție.

Mai mult, în proiectul de lege nu se regăsește actuala obligaţie a impozitării cu 80% a diferenţei de preţ, dacă se vinde terenul mai devreme de 8 ani, de la momentul achiziţiei, la momentul vânzării, o măsură extrem de importantă pentru a preveni specula. 

PSD va propune amendamente consistente la acest proiect de lege. Terenul agricol este resursă națională strategică!”, a transmis Horia Țuțuianu, deputat PSD Constanța.

  2373