Primăria Constanța, condusă cu “onor” de Vergil Chițac, a remis un comunicat menit să “înfrumusețeze”  viața constănțenilor: În perioada sărbătorilor de iarnă, orașul nostru va fi plin de lumină și culoare.  Și uite așa, după cum susțin reprezentanții primăriei, Constanța îmbracă straie de sărbătoare !

La drept vorbind, asta ne mai lipsea. În rest le avem  pe toate... Șantiere în lucru pe toate bulevardele, străzi bombardate de incompetența constructorilor și inconștiența administrației publice locale. Întreruperi de apă caldă și căldură cu orele și zilele, de au ajuns ligheanul și caloriferul electric obiecte de primă necesitate. Ambuteiaje în trafic la toate orele și sensuri unice care te obligă să ocolești tot cartierul până ajungi acasă.  Și, nu în ultimul rând, o primărie în pragul falimentului în condițiile în care cheltuielile depășesc veniturile, mai abitir ca într-o familie pusă pe cumpărat țoale de firmă, în timp ce banii care le intră în casă ajung doar pentru haine de la SH!

Ei da, dar acum toate acestea vor fi pline de lumină și culoare, în valoare de 1,15 milioane euro.  Asta da motiv de sărbătoare!

În rest, povești ...Care nici măcar nu mai adorm pe cineva, domnule Vergil Chițac!

“Echipele au montat mii de corpuri de iluminat pe mai multe artere din oraș: Șoseaua Mangaliei, bulevardele 1 Mai, 1 Decembrie, Alexandru Lăpușneanu, I.C. Brătianu, Tomis, Ferdinand, Mamaia, Aurel Vlaicu, străzile Dezrobirii, Soveja, Termele Romane, Brizei, Dumbrăveni. 

De asemenea, parcurile Tăbăcărie și Arheologic, precum și toate intrările în orașul nostru au fost împodobite cu lumini de Crăciun. 

Mii de beculețe, ghirlande și perdele luminoase vor fi montate și în Piața Ovidiu, acolo unde va avea loc marea petrecere de Revelion. 

Toate produsele luminoase utilizate în iluminatul festiv sunt instalații de exterior echipate cu sursă de lumină de tip led, astfel încât să asigure un consum mic de energie electrică.”, se arată în comunicatul Primărie Constața.

Cât privește consumul de energie electrică asigurat de sursa de lumină tip led, avem o singură nedumirire: Unde este butonul, domnule primar?  Butonul despre care vorbeați, cu mult profesionalism de altfel, la ultima conferință de presă!

Măriuca ANDRONE     

  1505