Abandonarea de către Guvern a măsurii testării periodice a elevilor reprezintă o decizie profund greșită

Senatorul Felix Stroe, președinte PSD Constanța, a participat la deschiderea noului an școlar, în comunele Ciobanu și Saraiu.

“Am avut onoarea de a participa la deschiderea noului an școlar, în comunele constănțene Ciobanu și Saraiu. Am făcut-o cu bucuria părintelui care a devenit și bunic. Și cu speranța că, în cele din urmă, lucrurile vor merge spre bine. Și în privința pandemiei de Covid - care a ținut copii, părinți, învățători și profesori departe de școli - dar și a situației politice și economice a țării. Noile generații sunt speranța noastră, a tuturor, pentru un viitor mai sănătos și mai bun, în general.

Dar și eu consider că abandonarea de către Guvern a măsurii testării periodice a elevilor reprezintă o decizie profund greșită, care compromite șansa la educație a elevilor și pune în pericol siguranța acestora, în contextul creșterii ratei de infectare în rândul copiilor și adolescenților cu tulpina Delta a SARS-CoV-2.

În condițiile în care elevii sub 12 ani nu dispun de opțiunea vaccinării, iar studiile validate la nivel internațional arată că persoanele vaccinate care au împlinit această vârstă pot transmite virusul, testarea periodică a elevilor, cu cel puțin câte două teste pe săptămână, ar fi o măsură vitală pentru menținerea școlilor deschise în condiții de siguranță. Această soluție este aplicată cu succes în multe state occidentale atât în privința prevenirii transmiterii virusului în unitățile de învățământ, cât și pentru asigurarea desfășurării cursurilor cu prezență fizică. De ce nu se poate și la noi?!

Anul școlar a început. Să sperăm că cel de guvernare al catastrofalului Cîțu se va încheia, definitiv.”, a transmis senatorul Felix Stroe, președintele PSD Constanța.

 

  2546