Vergil Chițac- un primar sub papuc, botină,condur, bocanc …

Nu sunt de acord cu acuzația conform căreia Felicia Ovanesian este amanta lui Vergil Chițac. Nici nu ar avea cum, dar asta este altă discuție... Nu pot, însă, să nu remarc faptul că multă lume spune același lucru: primarul Constanței se află sub condurul city manageriței

Și, poate,  nu ar fi ceva grav, dacă papucul Feliciei nu ar apăsa prea tare și  pe jugulara celor care nu îi  sunt pe plac. Angajații primăriei se plâng pe la toate colțurile în acest sens.

Cunosc doamne din instituție care își țin respirația când trec pe lângă Felicia Ovanesian. Motivul? Să nu-i pară Feliciei că răsuflă prea sacadat, ori prea rar. Căci oricum ar fi, madam (așa cum este numită în primărie)  se simte lezată în amoru-i propriu. Știu bărbați cărora li s-a dat brânci pe …concursuri, pardon pe scări, așa cum alții au dat bir cu fugiții scârbiți să mai lupte, ca de la mascul la mascul, cu doamna city manager, sub privirea goală a primarului. Goală chiar dacă știa că a lui Felicie nu avea dreptate.  Am vorbit cu mulți consilieri care i-ar lua gâtul ...administrativ de la glezne. Unii chiar din PNL!

 Toți, absolut toți, susțin același lucru:  primarul Constanței se află sub botina city manageriței!

Faptul că a ieșit și IPS Teodosie să afirme, sub o altă formă, că primarul Constantei este sub bocancul  doamnei Ovanesian nu este vreo bombă de presă. Arhiepicopul Tomisului nu a făcut altceva decât să întărească o realitate evidentă pentru multă lume.

Ovanesian:  Gata, s-a dus cu bunăvoința față de Biserica!!!

Am știut despre discuția dintre IPS Teodosie și duetul Chițac Ovanesian de cu mult timp în urmă. Adică la câteva zile după ce a avut loc. Pereții au urechi chiar și în primărie.  Prima persoană care a vorbit la aceea întâlnire a fost Felicia Ovanesian. Nu primarul!

Sper să reproduc cât mai bine cuvintele, dar ideea a fost clară: Gata, s-a dus cu bunăvoința față  de Biserica!!! De parcă Arhiepicopul Tomisului era acolo să îi ceară binecuvântarea, sau te miri ce împărtășanie. Venise doar pentru a cere să se găsească un loc în vederea relocării  biserii „Izvorul Tămăduirii”.

Felicia Ovanesian s-a ținut de cuvânt: nu a avut pic de bună voință față de Biserică. Culmea este că ambâțul ei i-a creat un imens deserviciu lui Vergil Chițac. Cel care , vrea nu vrea, va avea lipit de numele-i de primar liberal renumele de... demolator de biserici. După câte cunosc, în istoria poporului român doar un alt personaj a avut această “onoare”: Nicolae Ceaușescu !

Nu am habar dacă Vergil Chițac este creștin practicant. Nu știu de câte ori a participat la vreo Liturghie, cum nu am informații despre numărul de spovedanii din viața dumnealui,  în fața vreunei fețe bisericești. Căci asupra altor genuri de spovedanii nu ne pronunțăm...

Primarul PNL = Ceaușescu= Demolatorul de biserici  

Știu doar că renumele de mai sus se rostogolește cu putere la acest moment, oricâte mătănii ar bate de acum încolo și oricâte lumânări ar aprinde. Mai știu că nu va scăpa ușor de el și că pentru asta trebuie să îi mulțumească Feliciei Ovanesian. Mai ales acum,  când și Biserica Ortodoxă din România a emis un punct de vedere oficial: Demolarea unei biserici este un act tulburător și neavenit, mai ales în contextul memorial românesc traumatizat încă de demolarea bisericilor sub COMUNISM.

Ar exista, totuși o soluție. Felicia să fie bărbată și să-și dea demisia! Un gest de minimă decență , luând astfel asupra sa decizia care l-a adus pe Vergil Chițac într-o situație imposibilă. Dacă nu demolează = nu respectă legea! Dacă demolează = încalcă legea lui Dumnezeu! Care este deasupra tuturor. Inclusiv a city managerului Constanței, cea care a ținut cu orice preț să dispară bunăvoința față de Biserică!!!

Așa că,  fii bărbată...Felicia! Dați-vă demisia, doamnă city manager!

Poate așa, ieșit de sub papuc, condur, botină, bocanc și orice alt fel de încălțăminte ar purta Felicia Ovanesian, primarul Constanței va identifica un spațiu pentru relocarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii”. Singura soluție normală la acest moment!  

Măriuca ANDRONE  

 

  2420