Pe poziția 274, cu o avere între 25 și 27 milioane de euro

În topul celor 300 de români bogați întocmit de revista „Capital“, pe poziția 274, cu o avere între 25 și 27 milioane de euro, se află Ion Dumitrache. Nu spunem că este ceva rău și nici măcar nu ne întrebăm cum a făcut această avere, convinși fiind că pe căi legale, dar nu putem să nu ne întrebăm ce are sula cu prefectura.

Mai pe românește spus, pe unde mama pesedismului și tăticul organizației constănțene se află social-democrația lui Ion Dumitrache? În doctrină? S-avem pardon, dar nu cred că l-a auzit cineva, vreodată, militând pentru valorile social-democrației. În cazul în care are habar care sunt acelea! Sau măcar să fi făcut ceva în sensul acestei doctrine. Pe care, sinceră să fiu, nici nu cred că o cunoaște. Nu că ar fi singurul prin PSD Constanța…  

Să ne înțelegem bine, nu militează cineva ca organizația municipală să fie condusă de  te miri ce rupt în cur, dar de aici până la avea în frunte un ipochimen plin de importanța euroilor din teșcheruța personală, un personaj alunecos care își etalează prin toți porii politici averea, este o cale lungă. Pe care Dumitrache a parcurs-o cu prea multă nonșalanță, ca să nu-i spunem altcumva.

Fata lui tata, implementată în Parlamentul României

Pe această cale și-a implementat și fata aferentă în Parlamentul României. Acolo unde, de-a lungul celor 4 (patru) mandate ar fi trebuit să se afle alți pesediștii de la mal de mare. Oameni pe care îi recomandă mai mult decât faptul că sunt „fata lu' tata“.

La ultimele alegeri parlamentare, atunci când toată mass media s-a întrebat ce mai caută pe liste fata lui tata, răspunsul a fost cel puțin aiuritor: în mandatul  2016-2020, a avut 72 de propuneri legislative iniţiate. Păi, dacă s-a mers pe acest principiu, în locul Cristinei Dumitrache ar fi trebuit să fie, în ordine, George Gabriel Vișan, cel care a avut, în același mandat, 93 de propuneri legislative iniţiate și  Radu Babuș cu… 77 de propuneri legislative iniţiate!

Pentru cele patru mandate de deputat, pe Cristina Dumitrache a recomandat-o doar vocea și talentul… tatălui. Talentul finaciar! Nu o spun eu, ci mai toți social-democrații de la mal de mare. Mai corect spus, o șoptesc pe la colțuri. Așa cum șoptesc și despre faptul că pentru a lui odraslă, tătăl din top 300 este dispus să facă orice: să o pună candidat la Primăria Constanța sau chiar președinte la organizația județeană. Chestiuni pe care ar putea să le pună la cale din postura de președinte la municipiu, știut fiind că această organizație are un procentaj mare de reprezentativitate, delegați cu drept de vot, la alegerile pentru președinția organizației județene.  

Vrea să-l împingă în intuneric pe… Felix Stroe

Acesta ar fi și motivul care ar putea să explice brusca apetență a lui Dumitrache pentru funcții la vedere, în condițiile în care i-a plăcut, până acum, rolul de eminență cenușie, de președinte din umbră. Rol pe care, trebuie să recunoaștem, l-a jucat cu succes. Și de care este foarte mândru. Așa după cum mi-a lăsat de înțeles în una dintre rarele conversații, mai corect spus dialoguri, pe care le-am avut cu acest personaj politic. Se întâmpla după momentul la care a preluat interimatul președinției organizației municipale. După ședința Biroului Permanent Județean la care se înscăunase președinte, a avut loc o conferință de presă.  Știam  pe surse, încă înainte de a-ncepe conferința, ce se întâmplase la BPJ. L-am salutat, zâmbind insidios, pe  Ion Dumitrache: Bună ziua, domnule… președinte! Mi-a răspuns scurt: Eu am fost tot mereu președintele, doamnă!

Nu l-am contrazis și atunci a fost momentul în care m-am gândit că spusele multor pesediști, conform cărora Ion Dumitrache este cel care decide în organizație, au un sâmbure de adevăr!

Sătul, probabil, să stea în umbra lui Felix Stroe, Ion Dumitrache s-a decis să iasă la lumină! Nu puține sunt vocile care susțin că cel pe care dorește să-l împingă în intuneric este… Felix Stroe. În demersul acesta fiind susținut de Nicolea Moga, Dede Perodin,  Mirela Matichescu și alții.

Nu avem, încă, habar care sunt ceilalți, dar știm sigur că lui Ion Dumitrache a început să-i placă să fie președinte la vedere, ceea ce îi dorește și fetei aferente. Și ce nu face tata pentru fata!

În rest, îi dorim lui Ion Dumitrache toate cele bune, inclusiv ca în anul 2022 să se numere printre cei 300 cei mai bogați români, poate chiar pe o poziție mai vizibilă. Așa cum îi place, mai nou, să fie în viața politică.    

PS: S-ar putea spune că și Felix Stroe se încadrează la categoria „bogați și președinte la social-democrați“. Așa să fie, dar cei doi copii ai președintelui Organizației Județene PSD Constanța nu sunt nici deputați, nici senatori, iar Stroe a fost, ani buni, directorul RAJA, societatea care a făcut, totuși, ceva pentru cetățeni…

Măriuca ANDRONE

 

 

 

  5911