De prea multe ori și cu o abnegație demnă de o cauză mai nobilă, factorul politic își bagă coada fix acolo unde nu ar trebui: în administrație!

Așa se întâmplă și acum. Acum când ambâțul PNL Constanța va bloca, efectiv, activitatea  Societății „Drumuri Județene Constanța” S.A. Și asta doar pentru că societatea este în subordinea Consiliului Județean Constanța. Instituție condusă de Mihai Lupu. Indezirabil acum pentru liberalii care doar nu i-au îngenuncheat în față, în 2020. Anul în care Huțucă și Mitroii săi dădeau din colț în colț liberal, căutând un candidat la președinția CJC. În 2024, aceleași personaje au răfuieli personale cu Mihai Lupu. 

Și nici măcar nu au bărbăția politică să se confrunte direct  cu acesta. Așa cum s-a întâmplat la ultima ședință CJC, moment la care consilierii liberali nici măcar nu au fost prezenți fizic. Iar din spatele ecranelor de laptop au pus bomboana pe coliva Drumurilor Județene.

Nu au votat proiectul privind declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație al societății Drumuri Județene Constanța S.A. Urmarea? Societatea care se ocupă de drumurile din județul nostru trage pe... dreapta.  Acolo unde se află și interesele politice care o vor distrusă. Sau, de ce nu, și-o doresc în ograda intereselor de grup. Poate nu este chiar așa, dar oare de ce nu au avut consilierii liberali decența să propună pentru Consiliul de Administrație alte persoane? Unele după a lor poftă politică! S-ar fi putut evita momentul 4 iunie. Atunci când se va trage zăvorul la Drumuri Județene. Acolo unde lucrează 312 oameni.      

Oameni care, în copleșitoarea majoritate, nu sunt înregimentați politic. Oameni care vor doar să muncească pentru un salariu decent. Problema este că, din data de 4 iunie, nu va avea cine să le semneze statele de plată! Dormiți liniștiți până atunci, domnilor consilieri PNL?

Indiferent de răspunsul pe care l-ați fi dat, nu ar strica, totuși, să citiți și ce vă transmit și reprezentanții Societății “Drumuri Județene Constanța” SA:

“Asistăm cu stupoare la atacurile continue împotriva Societății <> SA. Politicienii și grupurile lor de interese încearcă să pună stăpânire pe compania care gestionează rețeaua de drumuri județene constănțene.

Solicităm ferm ca acțiunile denigratoare și articolele false din presă să înceteze! Nu tolerăm abateri ale angajaților noștri; orice practici nelegale sunt deferite autorităților. Angajaților DJCT le-am transmis clar printr-o scrisoare deschisă că nu facem politică în companie. Vrem să muncim, aceasta este politica noastră. Nu suntem obedienți politic, ci lucrăm pentru DRUMURI BUNE ȘI SIGURE!

Din cauza unor politicieni, activitatea noastră este obstrucționată și blocată. Divergențele lor politice duc la închiderea activității companiei!

Solicităm politicienilor să înceteze toate atacurile. Suntem peste 300 de angajați, iar mii de suflete depind de salariile noastre. Este timpul să ne lăsați să ne facem treaba!”, a transmis   Răzvan Gabriel Zagon, director general DJCT.                                                                                                PS: Nu m-am întrebat dacă dorm bine Bogdan Huțucă sau Florin Mitroi, pentru că am convingerea că sforăie tihniți în fiecare noapte. Drept este că fiecare din alte motive...

Măriuca ANDRONE

 

 

 

  5700