Așa după cum se cunoaște deja, la nivel european a fost introdusă  o taxă de solidaritate în domeniul energiei. Lucia Lungoci, deputat PSD Constanța, a anunțat că social –democrații propun extinderea acesteia și pentru marile companii care își desfășoară activitatea în România.

“Acele companii care au înregistrat profituri excepționale și trebuie să plătească taxe în țara noastră măcar la fel cum plătesc firmele românești: cel puțin 1% din cifra lor de afaceri!

Așa este echitabil! Și asta pentru că sunt multinaționale care ajung să plătească un impozit mai mic decât 1%, în timp ce companiile românești achită anual de 3-5 ori mai mult.

Șmecheria practicată de companiile mari, care au înregistrat profituri excepționale, dar și-au diminuat artificial câștigurile pentru a nu plăti taxe pe măsura beneficiilor, trebuie să înceteze!

PSD susține ca TAXA de SOLIDARITATE să fie EXTINSĂ, astfel încât orice mare companie să plătească impozite în echivalent de minim 1% din cifra sa de afaceri. Adică așa cum procedează IMM-urile românești!

IMPORTANT: Nu se intervine în niciun fel pe dividende ! Nu se schimbă legislația existentă, ci este vorba strict de firmele mari care, prin diverse optimizări fiscale, nu plătesc impozit în România sau plătesc impozite extrem de mici.”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.

  3753