Corina Ani Alexandru  predă ștafeta lui Aurelian Marius Mitulescu

Există momente care marchează viața unui om, cu atât mai mult cu cât este vorba de decesul unuia dintre părinți și când o boală nimicitoare pune capăt unui destin. Prin așa ceva a trecut Aurelian Marius Mitulescu la momentul care tatăl său, diagnosticat cu cancer a trecut în neființă.

De mai bine de 12 ani, Aurelian Marius Mitulescu se implică în acțiunile asociațiilor care luptă cu această necruțătoare boală. An de an le ajută cu tot ce este nevoie. Are o colaborare deosebită cu Asociația Constanța Verde, cu Ani Corina  Alexandru. Cea care, diagnostică tot cu cancer, face tot posibilul să-i ajute pe pacienţii afectați de această teribilă maladie:  le oferă sprijin și duce o luptă continuă pentru a le fi respectate drepturile.

Pentru cei doi, luna octombrie va însemna implicarea într-un proiect menit să ajute pacienții oncologici în special și constănțenii în general. Concret, Aurelian Mitulescu și implicit filiala Constanța a Partidului Verde alături de Corina Ani Alexandru vor organiza evenimente legate de sănătatea locuitorilor județului, cu accent pe cei diagnosticați cu cancer mamar.

Acțiunile demarează în data de 1 octombrie, decretată drept Ziua mondială de luptă împotriva cancerului la sân. Evenimentul va avea loc pe platforma din fața City Park Mall, acolo unde vor fi sărbătoriți supraviețuitorii acestei boli. Vor primi brățări și alte cadouri, totul desfășurându-se sub un superb  joc de lumini cu funde roz. Aici va  fi prezent și Aurelian Marius Mitulescu, alături de reprezentanții Partidului Verde Constanța, organizație care și-a asumat sprijinirea aceste acțiuni. De menționat că în aceeași dată va avea loc și o tombolă, iar 20 dintre câștigătorii acesteia vor beneficia de analize gratuite oferite de clinica Aqua.

Așa după cum au menționat atât Corina Ani Alexandru, cât și Aurelian Marius Mitulescu, Partidul Verde Constanța va continua acțiuni benefice pentru sănătatea constănțenilor pe tot parcursul lunii octombrie.

În această perioadă, la sediul filialei din municipiul reședință de județ se va putea lua tensiunea arterială, se vor face teste de glicemie, precum și alte teste, se va putea efectua screening cu un aparat special și, nu în ultimul rând, pentru toate femeile va fi explicată și aplicată palparea la sân, pentru identificarea eventualilor noduli. 

În luna octombrie va avea loc și Caravana medicilor care va fi prezentă în toate localitățile județului Constanța. În caravană vor fi prezenți medici din diverse specializări precum cardiologie, ortopedie, ORL, dermatologie, stomatologie și altele. Vor putea fi făcute analize de sânge, teste de glicemie, testul Papanicolau și testul  PSA- pentru identificarea cancerului de prostată- precum și alte investigații.  

Așa după cum a precizat Aurelian Marius Mitulescu, în afara acestor acțiuni, în data de 2 octombrie, reprezentanții  Partidului Verde  vor fi prezenți în secția de Chirurgie a Spitalului Județean Constanța, acolo unde vor face o sponsorizare constând în frigidere.

Cât privește acțiunile care se vor derula în toată luna octombrie, Corina Ani Alexandru  a subliniat faptul că vor fi făcute “sub umbrela Partidului Verde”, formațiune căreia “îi predă ștafeta”.

Măriuca ANDRONE

 

  

 

 

  2923