Cu ceva ani în urmă, atunci când președinte PSD era Victor Ponta, se punea deja la cale debarcarea lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu  de la conducerea organizației Constanța.

În fapt, “pornirea” lui Ponta era mai mult la adresa lui Constantinescu. Motivul? Maniera cel puțin neortodoxă în care președintele Consiliului Județean Constanța, la acel moment, i se adresa și, mai mult decât atât, îi respecta calitatea de președinte PSD.

Elocvente în acest sens fiind întâlnirea din Deltă, atunci când până și peștilor li s-au ofilit ...branhiile la auzul epitetelor adresate de Nicușor Constantinescu lui Victor Ponta, dar și telefoanele pe care primul le dădea celui de-al doilea, pe la 3 dimineața. Moment la care i se ofileau urechile Dacianei!

Dincolo de aceste picanterii, un lucru era cert la acel moment: se dorea înlăturarea grupării Mazăre- Constantinescu de la conducerea PSD Constanța. Cu atât mai mult cu cât problemele penale ale celor doi începuseră să devină serioase.

Atunci, Victor Ponta căuta înlocuitori. În acest sens a trimis emisari la Felix Stroe. Acesta a refuzat. Nu le-a înfipt cuțitul în spate celor doi, chiar dacă, sincer vorbind, nu puțini au fost cei care l-au îndemnat să o facă. În majoritate copleșitoare fiind cei care făceau temenele în fața lui Mazăre și a lui Constantinescu. Ipochimeni care își datorau ascensiunea politică, administrativă și, nu în ultimul rând, financiară  celor doi. Indivizi cărora le tremurau nădragii politici în anticameră, așteptând să fie primiți la președintele CJC pentru a mai căpăta vreo funcție, vreo sinecură, vreo afacere cu statul.

Am văzut mulți din această categorie. Îi știu pe toți și se știu și ei, chiar dacă astăzi pozează în disidenți ai acelei perioadă și, mai mult decât atât, înfierează cu mânie proletară acele momente.

Unii dintre ei au dat buluc la ușa lui Ponta susținând că sunt  cei mai abilitați să preia conducerea organizației constănțene. Mai mult decât atât, că...merită să fie președinte de filială.

Din această categorie  a făcut parte și senatorul Nicolae Moga. Mai corect spus, senatorul Nicolae Moga a fost cel care a susținut că...merită. Nu aceeași opinie a avut-o Victor Ponta! Așa că senatorul a rămas cu închipuitele-i merite. Drept este că nu a fost singur în acest demers, dar la fel de adevărat este și că grupul de comando de la Constanța s-a întors de la conducerea centrală a partidului cu coada între picioare senatoriale.

De atunci, președinții PSD s-au mai schimbat, iar partidul s-a aflat la putere deplină între 2016-2020. Atunci când s-a reușit o mare performanță guvernamentală: a avut un ministru la Interne preț de 6 ( șase) zile.

În persoana lui Nicolae Moga! Cel peste care a trecut  timpul, dar și-a păstrat năravul. Năravul de a amușina pe la ușile conducerii centrale a PSD, susținând că trebuie să fie președintele organizației Constanța. De ce? Pentru că merită…

Nu prea s-au dumirit social democrații care sunt meritele fostului senator, dar ce mai contează acest “amănunt” când Nicolae Moga consideră că i se cuvine această funcție! Nu prea este hotărât unde să fie președinte, la municipiu sau la județ, dar și acesta pare a fi un amănunt pentru un politician atât de “merituos”. Politician care pretinde și că funcția i se cuvine pe viață...           

În rest, s-auzim numai de bine despre fostul senator. Cel care sperăm că va reuși, măcar o dată în viață, să conducă o structură mai mult de 6 ( șase) zile! 

Dacă nu, poate să dea vina pe oricine, așa cum a făcut când a șters-o – tot cu coada între picioare senatoriale- de la Ministerul de Interne: pe polițiștii,  pe dușmanii din  partid, pe cei din organizație, pe omuleții verzi cu antenuțe și chiar pe oculta mondială !

Măriuca ANDRONE 

  1997