Târgu Mureş-  peste 5.000, Iași – 3000 , Ploiești - 3000

În cele trei zile, atât constănțenii cât și turiștii prezenți pe litoral s-au putut prezenta fără programare la centrele de vaccinare din incinta centrelor comerciale participante:

VIVO Constanța (Bulevardul Aurel Vlaicu 220) – 366 de persoane

City Park Mall (Bulevardul Alexandru Lăpușneanu 116C)- 552 de persoane

Centrul Comercial Tom (Bulevardul Tomis 391) – 168 de persoane

Auchan City (Șoseaua Mangaliei 195A) – 151 de persoane

De asemenea, la centrul de vaccinare amenajat pe faleza Cazinoului din Constanța s-au imunizat sâmbătă 84 de persoane.

Vaccinare s-a făcut cu vaccinul Pfizer iar personalul medical a provenit de la cel mai mare centru de vaccinare din județ, cel de la Pavilionul Expozițional.

Organizatorii acestui maraton au fost: Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, Direcția de Sănătate Publică Constanța, Instituția Prefectului Constanța, Consiliul Județean Constanța, cu sprijinul VIVO Constanța, City Park Mall, Centrul Comercial Tom, Auchan City.

Nu ne pronunțăm în privința cauzelor acestei “performanțe”, dar nu putem să nu ne întrebăm de ce în alte municipii situația a fost ...triplă. În sensul cifrei persoanelor vaccinate.

Șase fluxuri de vaccinare ziua, două noaptea. Recitaluri, concerte, piese de teatru. NU LA CONSTANȚA !!!

La Ploiești, s-au vaccinat peste 3000 de persoane pe Stadionul ”Ilie Oană”. Aici unde au  funcţionat, şase fluxuri de vaccinare pe timpul zilei şi două noaptea! Asta în timp ce constănțenii au fost trimișii la ...centrele comerciale care nu au program non stop. Ca să nu mai spunem că ideea de vaccinare în acest gen locații este cel puțin discutabilă!  

La Iași, s-au vaccinat tot peste 3000 de persoane, maratonul fiind organizat  la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”

Pe parcursul celor trei zile, între orele 14,00 şi 15,00 şi 18,00 - 19,00, pe esplanada UMF au fost prezentate recitaluri instrumentale, concerte corale, momente coregrafice şi piese de teatru, sub egida Ateneului Naţional Iaşi. Asta în timp ce constănțenii veniți, totuși, să se vaccineze la mall  au ascultat discuțiile legate de ...shopping în materie de haine, pantofi, lenjerie intimă sau jucării pentru cei mici

La maratonul de vaccinare de la Târgu Mureş, peste 5.000 de persoane au primit serul anti-Covid în... 48 de ore, iar în Cluj persoanele vaccinate au fost cât în Constanța. În primele 18 ore, nu în trei zile!

În rest, s-auzim de bine la următorul maraton. Cu speranța că nu va fi organizat lângă taraba de spanac, la  Piața Tomis 3....

Măriuca ANDRONE

 

 

  1444