Pe 11 iulie a.c., în cel de-al doilea stat românesc, Republica Moldova, vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. În lupta pentru cele 105 posturi de parlamentar s-au înscris 53 de partide, însă unul singur iese în evidență: AUR Moldova.

Pentru prima dată în politica românească, în ambele state românești există un singur partid, cu aceeași siglă, aceiași lideri, același statut și același obiectiv: UNIREA Republicii Moldova cu România, anunță senatorul constănțean al Alianței pentru Unirea Românilor, jurist al partidului, Sorin Cristian MATEESCU.

AUR Moldova intră în lupta electorală de la Chișinău cu acest obiectiv unionist. Amintim că, în conformitate cu cel mai recent sondaj, realizat în perioada 12 -27 aprilie de către compania IMAS pe un eșantion de 1103 respondenţi în 12 unităţi administrativ-teritoriale, cu o rată de eroare de ±3.0%, la întrebarea „În varianta în care aţi avea siguranţa că salariile și pensiile din Republica Moldova vor deveni la fel precum cele din România, dvs. aţi vota sau nu pentru Unire?” Răspunsurile au fost: 50% – da, 43%-nu, 7% – nu știu , nu răspund.

„Este o premieră în politica românească – pe ambele maluri ale Prutului există un partid cu aceeași siglă, cu aceiași conducători, este o adevărată noutate. Totodată, este benefic, cei care simt și trăiesc românește în Republica Moldova au în AUR Moldova un sprijin. Mișcarea unionistă cultivă patriotismul , iar AUR Moldova și-a propus să mențină românismul cât mai viu. Politic vorbind, până la AUR a fost un alt partid care îmbrățișa ideologia PMP, dar PMP nu a avut efectiv filială acolo. Acum românii din Basarabia au o nouă șansă, mai ales că Parlamentul de la Chișinău este unicameral. Va fi greu, cum ne-a fost și nouă în decembrie”, a transmis  Sorin Cristian MATEESCU.

  903