PUSL Constanța strânge semnături pentru eliminarea taxei de pod Fetești-Cernavodă !
Prezent la Constanța, Iulian Cârlogea, vicepreședinte PUSL la nivel național, a declarat că “la alegerile din 2024 partidul va avea un cuvânt greu de spus”. Și nu oricum ci...singur, adică fără a face parte din vreo alianță electorală. Dacă luăm de bune spusele vicepreședintelui Cârlogea și procentele cu care este creditat la acest moment acest partid - precum cel al CURS din iulie 2023, în figurează cu 4%- am putea spune că PUSL are oareșce șanse să intre în Parlament.
Dacă ne uităm, însă, în istoria acestei formațiuni politice, nu excludem intrarea într-o alianță electorală, astfel încât să fie reprezentată la nivel parlamentar.
Rețeta după care a mers Constanța în ultimii zeci de ani a fost greșită
Cât privește alegerile locale, orice alianță a PUSL în teritoriu va trebui făcută după o analiză la nivel central, așa după cum a menționat Iulian Cârlogea.
Până una alta, filiala din Constanța se află în plină reorganizare, la momentul la care actuala conducere a preluat frâiele, situația nefiind roză. Cert este că în trei săptămâni s-au înscris în partid 50 noi membri , așa după cum a anunțat Gihan Esergep, președintele Organizației Municipale PUSL Constanța. Cel care a prezentat și nevoile municipiului reședință de județ, în viziunea social-liberalilor.
“Traficul rutier, parcările, creșe și grădinițe, turism, Spitalul Municipa, dar și altele. Multe sunt ușor de realizat dacă există împlicare”, a declarat președintele organizației municipale PUSL Constanța, precizând că există soluții pentru toate. Soluții pe care Gihan Esergep nu le-a dezvăluit, dar care sunt realizate cu ajutorul experților. Despre care, la acest moment, nu s-a spus vreun lucru, urmând să fie prezentați ulterior.
La nivelul județului, problemele și soluțiile au fost prezentate de Florentin Chiforeanu, președinte Organizație Județene Constanța. Cel care consideră că “rețeta după care a mers Constanța în ultimii zeci de ani a fost greșită. ”.
Baraj la Hârșova, pod peste Dunăre! Nu sunt lucruri imposibile!
Ce rețetă a găsit Florentin Chiforeanu pentru un drum bun? “Un baraj pe Dunăre, în Hârșova. Ar regula cursul Dunării până la Hârșova. În al doilea rând, ar fi benefic un pod peste Dunăre în sudul județului. Ați văzut, la Brăila, din momentul în care a început construcția a durat 5 ani. Nu este ceva imposibil. Convingerea mea este că ar avea o influență uriașă. Suntem binecuvântați de Dumnezeu cu fluviul acesta, Dunărea. Tot județul ar trebui străbătut de canale. De apa Dunării ar trebui să se bucure toată agricultura județului Constanța.“, a declarat președintele Organizație PULS Constanța. Florentin Chiforean a recunoscut că aceste soluții nu țin direct de administrația publică județeană, dar are convingerea că se pot realiza dacă există implicare.
În privința problemelor care țin de poduri, Gihan Eserghep a menționat că, în opinia social-liberalilor, taxa percepută la podul de la Cernavodă este discriminatorie. “PUSL Constanța va strange semnături pentru acestei taxe”, a anunțat președintele organizație municipale.
Revenind la problemele identificate de Florentin Chiforeanu, acestea țin de turism, în sensul măririi terenului intravilan pe malul mării pentru construcții turistice, dar și autostrada A2 care trebuie dusă până la Mangalia, dar și în nord, până la granița cu județul Tulcea, iar în privință business-ului la parcuri industriale în jurul Constanței.
Măriuca ANDRONE