După ce preț de un mandat a fost o prezență ștearsă în Consiliul Județean Constanța, iar la ultima ședință s-a ascuns în spatele ecranului de la laptop, nebinevoind să participe în fizic la ședința CJC, după alegeri lui Stelian Gima i s-au umflat mușchii liberali pe funcția de vicepreședinte.

Concret, în cadrul emisiunii „Ora Decisivă“, moderată de Ileana Gheorghiu la Dotto TV, a susținut că nu sunt probleme la Societatea „Drumuri Județene Constanța“ (SCDJ). Drept este că a invocat legi, ordonanțe, bașca o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar la fel de adevărat este și că s-a învârtit în jurul cozii politice în ceea ce privește factorul declanșator al situației din SDJC. Factor politic, de altfel, și, mai corect, factor PNL-ist.

Pentru că cei care s-au așezat pe picioarele de dinapoi, cu îndârjire demnă de o cauză mai nobilă, au fost consilierii județeni ai acestui partid. Acompaniați, cu isteriile aferente, și de o trompetă pesedistă, dar asta este altă discuție. Cert este că din cauza lor s-a trenat demararea procedurilor de alegere a unui nou Consiliu de Administrație la SDJC. Procedură care este și așa destul de greoaie. În fapt, până la momentul la care s-au umflat mușchii liberali pe Stelian Gima, au fost înaintate trei proiecte de hotărâre în acest sens. Hotărâri care, cică, au avut probleme cu documentația! Chestiune pe care, să vezi minune, ditamai vicepreședintele a constatat-o abia acum! Și dacă a văzut aceste probleme, de ce nu le-a remediat? De ce nu s-a tăvălit în ședințe sau pe holurile instituției astfel încât să fie remediate?

Nu a  făcut nimic din toate acestea, participând cu avânt și elan revoluționar la acțiunea de boicotare a lui Mihai Lupu, președinte în exercițiu al Consiliului Județean. Adică nimic altceva decât o răfuială politică.

În rest, adică de cei 311 angajați ai Societății „Drumuri Județene Constanța“  cui să-i pese? Lui Stelian Gima&Company PNL-istă în nici un caz! Dacă le-ar fi păsat nu ar fi lăsat să se ajungă aici și, încă de anul trecut, inițiau procedurile de demarare a procedurilor de alegere a unui nou Consiliu de Administrație. Cât privește garanțiile pe care poate să le dea acest personaj în sensul rezolvării problemei de la SDJC, s-avem pardon, dar acest lucru îl va face conducerea PNL și noul ales pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Căci au destui clienți politici care abia așteaptă să ocupe fotoliul de director la Drumuri Județene. Că doar nu ați crezut povestea cu specialiștii, narată de Florin Mitroi....  

Măriuca ANDRONE

 

 

  2082