Nerenunțarea la centralele pe cărbune, extinderea producerii de energie nucleară și regenerabilă

Senatorul Felix Stroe, președinte PSD Constanța, nu este adeptul raționalizării consumului de energie în România. Parlamentarul constănțean consideră că repetarea experiențelor din perioada comunistă ar fi traumatizante și frustrante pentru români.

 “Poate mulți au uitat sau chiar nu știu că România a fost singura țară din fostul bloc comunist în care, în cei mai negri ani dinainte de 1989, s-au aplicat măsuri oficiale de raționalizare a consumului de gaze și energie electrică pentru populație și chiar întreruperea temporară a furnizării lor dar și a agentului termic.

De aceea, credem că repetarea unor asemenea experiențe ar fi traumatizante și frustrante pentru români.

Și în mare măsură inutile. Asta pentru că românii sunt deja suficient de responsabili și au început să economisească voluntar, pentru că e vorba de banii și portofelul fiecăruia.

România are deja cel mai mic consum de energie electrică pe cap de locuitor din Europa. Suntem deja la cel mai scăzut nivel și nu putem aplica același tratament ca în statele în care cetățenii au un consum mai ridicat!

Nu în ultimul rând, consumul de energie electrică a scăzut deja în România cu 5,2% pe ansamblu și cu 8% la populație, ceea ce înseamnă că prețurile în creștere au impus deja un comportament responsabil și cumpătat al consumatorilor români.

Va trebui să găsim în continuare soluții pentru creșterea producției de energie electrică, prin nerenunțarea pripită la centralele pe cărbune, extinderea producerii de energie nucleară și, nu în ultimul rând, de energie regenerabilă. Vom reuși!”, a transmis senatorul Felix Stroe, președinte PSD Constanța.

 

 

 

 

  2902