În sprijinul celor cu vârsta peste 17 ani, din centrele rezidențiale și asistență maternală

Sorin Cristian Mateescu, senator AUR Constanța, a participat la o importantă sesiune de consiliere și informare, alături de reprezentanții D.G.A.S.P.C. Constanța, pentru aproximativ 90 de tineri din sistemul de protecție socială. Această acțiune, inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, vine în sprijinul tinerilor cu vârsta peste 17 ani, beneficiari ai serviciilor sociale din centrele rezidențiale și asistență maternală.

În cadrul acestei întâlniri, s-a discutat despre drepturile tinerilor conform legislației în vigoare, cu accent pe prevederile Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Senatorul Mateescu a subliniat importanța acestor drepturi și măsurile de sprijin financiar oferite de stat până la vârsta de 26 de ani, precum și modalitățile de încetare a măsurii de protecție și părăsire a sistemului de protecție la atingerea vârstei majoratului.

De asemenea, a avut ocazia să discute despre prevenirea consumului de droguri și traficul de persoane, oferind tinerilor informații prețioase pentru a-și proteja viitorul.

“Evenimentul a fost un succes și s-a desfășurat în prezența unor reprezentanți importanți ai instituțiilor statului și a colegilor mei senatori și deputați. Cu toții suntem alături de acești tineri și vom continua să promovăm drepturile și sprijinul pentru ei. Protejăm Viitorul și Drepturile Tinerilor!

Întrebările mele pentru Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse:

Există un plan concret pentru îmbunătățirea condițiilor și serviciilor destinate tinerilor din sistemul de protecție socială?

Ce măsuri se iau pentru a asigura că toți tinerii beneficiază de informații clare și accesibile despre drepturile lor?

Cum se încurajează reintegrarea socială și profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție la vârsta majoratului?

Care sunt strategiile pentru prevenirea consumului de droguri și traficului de persoane în rândul tinerilor?

Ce planuri de viitor există pentru a susține și promova drepturile și bunăstarea tinerilor din România?”, a transmis Sorin Cristian Mateescu, senator AUR Constanța.  

 

  938