Spectacolul de reconstituire istorică “Origini” va prezenta publicului, prin intermediul unui scenariu original, a zeci de actori, cascadori, reenactori, cai dresați, cascadorii și efecte speciale, originile poporului român și momentele-cheie ale evoluției țării noastre.

Proiectul este organizat de Asociația Cultural-Artistică ”Vulturii Carpaților”, cu sprijinul  Consiliului Județean Constanța și constă în desfășurarea a trei spectacole, în perioada 01 - 15 iunie 2024, în trei zone arheologice deosebite din județul Constanța, respectiv: Constanța (Tomis), Adamclisi (Tropaeum Traiani) și Hâșova (Carsium).

”Conceptul proiectului «Origini», are la bază o viziune nouă, holistică, asupra organizării de evenimente cu specific istoric, cu puternic impact asupra publicului din toate categoriile și care își găsește perfect locul în contextul bogat cultural și istoric al Județului Constanța.

Asociația Cultural-Artistică Vulturii Carpaților prezintă o lecție de ISTORIE PE VIU, având ca subiect povestea reală a ținutului dintre Dunăre și Mare - Dobrogea, parte a provinciei romane Moesia Inferior și, apoi, provincie distinctă sub numele de Scythia Minor.

Un spectacol pus în scenă de Vulturii Carpaților este de fapt, UN FILM LIVE, la care spectatorii trăiesc cu emoție momentele de luptă, simt adrenalina în scenele dramatice și admiră jocul actorilor, fiind în permanență conectați la tensiunea acțiunii.

Publicul va trăi momentele-cheie ale evoluției României și va reînvăța ce înseamnă să fii român”, afirmă managerul proiectului „Origini”, Dan Pîșleagă.

Cele trei spectacole vor avea loc LIVE, în localitățile Constanța, Adamclisi, Hârșova și vor fi derulate de Asociația Cultural-Artistică Vulturii Carpaților, în colaborare cu cele mai titrate organizații și instituții din domeniu: Asociația Cascadorilor Profesioniști din Romania, Circul de Stat, Asociația Culturală Tomis, Asociația Via Praetoria din Bulgaria, Discover Dobrogea și reputați actori români.

Fiecare dintre cele trei episoade interconectate spune povestea unei provincii locuite de romani, geți și greci, o zonă cu o istorie bogată și mereu în pericol de a fi atacată.

Participarea publicului la cele trei spectacole este gratuită.                    

Programul complet al reprezentațiilor:

01.06.2024 - Constanța / Plaja Reyna – ora 21.00;

08.06.2024 - Adamclisi / Tropaeum Traiani – ora 19.00;

15.06.2024 - Hârșova / Carsium – ora 19.00.

Valoarea proiectului: 1.333.400 lei din care contribuția Autorității Finanțatoare este de 1.200.000 lei și contribuția proprie de 133.400 lei.

Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

 

 

 

  73