Întrebat, deunăzi, despre data la care va fi urcat în dezbatere publică regulamentul parcărilor, viceprimarul USR, Florin Cocargeanu, a bâjguit ceva legat de săptămâna aceasta. Nu oricum ci 100%  se va rezolva, așa după cum se împăuna personajul care a fost ușuit, la propriu,  din biroul aflat în Primăria Constanța. Mutat fiind într-un biroaș dintr-o altă clădire...

Credeți că a făcut ceva  după ce Chițac&Companyi l-au  izgonit pur și simplu din preajma cercului puterii locale? Nici pomeneală! Nu s-au umflat mușchii useriști pe el, așa după cum nu s-au învărtoșat nici ai lui colegi de organizație, ori de câte ori au fost îmbrânciți pe scările primăriei. Și situații de acest gen au fost multe!

Una chiar rostită cu subiect și predicat de  primarul Vergil Chițac, cel care nu s-a sfiit să afirme că mai bine guvernează fără USR.

Credeți că această afirmație a avut darul de a determina USR Constanța să iasă de la guvernare? Ei aș! Au rămas băieții atârnați cu incisivii și caninii politici de putere, mai abitir ca maidanezii de  vreun oscior cu oareșce resturi de carne, găsit pe caldarâm.  

Măcar de-ar fi făcut ceva! După doi ani, la finalul cărora au reușit, totuși, să învețe pe unde se intră și pe unde se iese din primărie, useriștii de la mal de mare nu pot să arate, concret, ce au făcut.  

Sau, mai corect spus, au făcut  ceva mai puțin decât degetele de la o mână. Eventual de la cea cu care a semnat al lor viceprimar regulamentul SPIT, pe vremea când se ocupa de acest serviciu, ca mai apoi, în cadrul unei emisiunii, să afirme că...nu știe despre ce este vorba!     

Ce au făcut, totuși, notabil? Proiectul Promenadei? S-avem simțul măsurii, în condițiile în care în țării normale la cap...turistic și nu numai, Grecia spre exemplu, în zonele de genul celei din Constanța s-au construit șosele de coastă, nu promenade   

Ce au făcut, totuși, notabil? Regulametul Parcărilor? S-avem bun simț administrativ, când inițial l-au votat cu nonșalanță- să nu spunem altcumva-  ca, mai apoi, să-și toarne cenușă pe  cap userist și să ceară modificarea acestuia. Ulterior copiind cu nerușinare modificările propuse de PSD la regulamentul parcărilor. Nu că ar fi singura făcătură USR-istă de acest gen, HCL 77 știind bine despre ce este vorba!

Ce au făcut, totuși, notabil? Au rezolvat problema barierelor din Peninsulă? S-avem rezon, dar cei care au luptat și au și câștigat bătălia cu aberantul regulament au fost locuitorii, agenții economici precum și reprezentanții cultelor din Peninsulă. Toți reprezentați fiind de avocați de excepție și, înainte de orice, dedicați problemelor societății civile.   

Să nu vă imaginați, fie și o secundă, că printre ei s-a aflat Stelian Ion. Avocatul Stelian Ion. Fost ministru USR al Justiție, fost candidat USR la Primăria Constanța. Cel care, în această ultimă postură, înfiera cu mânie proletară administrația Mazăre. De la care s-a ales cu un acoperiș deasupra  capului! Casă obținută legal, așa după cum a ținut să sublineze pe la toate colțurile. Legal o fi fost, cu un certificat medical  pentru o afecțiune dispărută apoi  și cu  chichițele avocățești la îndemână, dar despre moral ce se poate spune?   

Și dacă tot vorbim de morală, nu putem să nu ne întrebăm pe unde s-a rătăcit cea a USR Constanța.          

Organizație cu fundul în două luntre, la Putere- căci este bine să ai reprezentanți prin te miri ce consilii de administrație și te crucești  ce directorași de... autobuze și delfini-  dar și în opoziție - că dă bine la electorat. Cât o mai fi și acela, când până și în sondajele proprii USR Constanța  se află pe locul 3 la capitolul intenție de vot!

Nici în căruță, nici în teleguță, nici călare, nici pe jos, USR-iștii constănțeni au reușit să devină, în doar doi ani, PĂCĂLICII administrație publice locale. De ce? Pentru că habar nu au administrație  și mai sunt și cu coada politică pe sus, pârjolind, prin incompetență, tot ce le stă în cale.

Și când te gândești că s-au prezentat în campania electorală drept Așii Constanței...

Măriuca ANDRONE

  3783