Ministerul Sănătății: vor fi plătiți începând cu săptămâna viitoare

După o serie de acuzații venite din partea coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță, care a precizat că medicii din centrele de vaccinare nu au fost plătiți în ultimele două luni, Ministerul Sănătății a anunțat că doctorii și asistenții medicali care fac imunizare anti COVID vor fi plătiți începând cu săptămâna viitoare.

"Ministerul Sănătății va realiza plata personalului medical care activează în centrele de vaccinare și a cheltuielilor de organizare începând de săptămâna viitoare", anunță Ministerul Sănătații.

"Sumele alocate plaților pentru activitățile privind vaccinarea sunt prevăzute în Bugetul de Stat pentru anul 2021, promulgat în data de 8 martie. Pentru luna ianuarie 2021 și o parte din luna februarie 2021, Ministerul Sănătății va realiza plăti în valoare de 4.184.000 de lei reprezentand plata personalului medical și cheltuieli de organizare a centrelor de vaccinare", a completat MS.

Oamenii ar putea să renunțe să mai ia parte la campania de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghita, a declarat ca niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate.

Conform sursei citate, coordonatorii mai multor centre de vaccinare se plâng ca personalul medical nu a fost plătit și că oamenii ar putea să renunțe să mai ia parte la campania de vaccinare.

“Sunt semnale pe care și eu le-am primit și le primesc în ședințele cu județele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate. Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți. La debutul etapei a treia e important să se deschidă și alte centre de vaccinare și sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi platit și că nu mai e o dorință atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare”, a conchis Gheorghitță.

 

  709