Instituțiile publice de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța organizează o serie de activități culturale, după cum urmează:

 

CONSILIUL JUDEȚEAN CONSTANȚA

COMPARTIMENTUL COORDONAREA INSTITUȚIILOR DE CULTURĂ SUBORDONATE

 
 

Activități culturale desfășurate de către instituțiile publice de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța

- săptămâna 08 august – 14 august 2022

Activități culturale desfășurate de către instituțiile publice de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța

 

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

 

- evenimente -

 • La sediul instituției – Expoziția permanentă a muzeului.
 • Apariții în mass-media.
 • Implementarea proiectului transfrontalier ARHICUP:https://www.minac.ro/proiecte.html.

Proiect cultural Black Sea programme (Municipalitatea Nessebar, Muzeul de Istorie a Moldovei Chișinău, MINAC) ARHICUP Black Sea Archaeology, History and Culture Portal - până în noiembrie 2022.

 • Proiect cultural - LDL Living Dabube Limes - MINAC Partener.
 • Expoziția arheologică , Muzeul Carsium –„Viața pe malul Dunării în mileniile V-IV a Chr”.
 • Expoziția din Sala Tezaur este din nou completă, de curând reîntorcându-se de la Madrid cele 19 piese cu care muzeul nostru a participat la expoziția internațională Tesoros arqueológicos de Rumanía. Las raíces dacias y romanas (01 octombrie 2021 – 27 februarie 2022), inclusiv faimosul Șarpe Glykon, piesă unicat, dar și statuile zeităților Isis, Nemesis și Venus.
 • Expoziție temporară: 15 iunie -10 august 2022„Arta mozaicului antic și bizantin. Școala de la Alba Iulia.”
 •  Expoziție de pictură și grafică - Mihaela Florescu- Povești cu pietre și albastru - expoziție închinată Dobrogei iulie - august.
 • Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Primăria Orașului Hârșova și Liceul  Ioan Cotovu”  Hârșova cu sprijinul CONSILIULUI JUDEȚEAN CONSTANȚA organizează „ȘCOALA DE VARA DE ARHEOLOGIE PENTRU ELEVI DE LA HÂRȘOVA”18 iulie -13 august 2022.

Loc de desfășurare: - șantierul arheologic de la portul antic și medieval al cetății de la Hârșova – Muzeul Carsium Hârșova.

Program:

 • 18 iulie - 5 august -,,ARHEOLOG PENTRU O ORĂ”- inițierea în ,,tainele arheologiei” și în activitățile specifice șantierului  orele 10:00-11:00.
 • 8 - 12 august - ,,MONUMENTELE ARHEOLOGICE DE LA HÂRȘOVA”-prezentarea de planuri, hărți, fotografii de arhivă, filme scurte despre siturile arheologice din localitate (așezarea neolitică; cetatea antică; cetatea medievală, necropole etc.) orele 17:00-19:00 la Muzeul Carsium.
 • 13 august - festivitatea de încheiere a școlii la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța- ora 10:00.
 • Activitățile sunt destinate, în această campanie, elevilor din clasele VIII-XII de la liceul ,,Ioan Cotovu” care se vor înscrie pe baza formularului tip atașat ce poate fi depus la Muzeul Carsium sau expediat, pe e-mail, la adresa  minaconstanta@gmail.com cu mențiunea pentru Școala de vară de arheologie de la Hârșova. Coordonarea activităților este asigurată de arheologii Aurel Mototolea și Constantin Nicolae.
 • Informații suplimentare la Muzeul Carsium Hârșova (telefon 0740233060).
 • Perioada iulie - august 2022 - Cea mai mare expoziție outdoor de benzi desenate organizată până în prezent în România, la Constanța. Tema expoziției: FRICA în ISTORIE !

Expoziția este prezentată în Piața Ovidiu, în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Trăim vremuri în care frica de moarte își arată supremația covârșitoare. Pentru prima oară de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, tema morții a cuprins întreaga lume, trasând zi după zi caracteristicile spațiului public și chiar ale celui privat. Viața noastră s-a schimbat fulgerător, dramatic, înfricoșător. Frica de moarte a pus pentru mulți viitorul Lumii într-o nouă cumpănă. În contextul crizei actuale, confruntată cu șocul social, economic, politic și cultural provocat de pandemia de COVID-19 și, apoi, de războaiele de la granițele României, recursul la partea întunecată a istoriei oferă înțelesuri și speranță. De aici și oportunitatea tematicii „Frica în Istorie” pentru o expoziție de benzi desenate istorice!

        Expoziția outdoor reunește lucrările realizate pentru Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2021: 39 de benzi desenate istorice, cu 198 de planșe, realizate de 42 de autori din România, Croația, Serbia, Bulgaria, Muntenegru și Polonia.

      Până în prezent expoziția ,,Frica în Istorie”, cea mai mare expoziție outdoor de benzi desenate organizată până în prezent în România, a mai fost prezentată în Piața Sfatului din Brașov, în București, la Biblioteca Națională a României, și în centrul istoric al orașului Deva.

       La Constanța, expoziția produsă de Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov este organizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov și Asociația Forums, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și suportul Primăriei municipiului Constanța.

Partenerii media naționali sunt Agenția națională de presă AGERPRES, revista ,,HISTORIA”, www.modernism.ro, www.revistacomics.ro.

       Totodată, prezentarea expoziției ,,Frica în Istorie” constituie o introducere în atmosfera aparte a benzilor desenate cu tematică istorică, constituind o avanpremieră a Salonului de Benzi Desenate de la Constanța, manifestare organizată în cadrul proiectului „Istorii pontice în benzi desenate” (proiect co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural), în cadrul căreia vor fi prezentate publicului mai multe expoziţii indoor şi outdoor, vor avea loc întâlniri cu autori celebri de benzi desenate, lansări de noi publicaţii, toate cu subiecte şi tematică istorică. Salonul de Benzi desenate de la Constanța este organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Asociația Bedefililor din România organizează, în perioada 13-15 august 2022.

În data de 14 august 2022, cu începere de la ora 12:00 vizitatorii vor putea dialoga cu autorul de benzi desenate Octav Ungureanu, editor al Revistei COMICS, care își va prezenta cele mai recente proiecte de benzi istorice desenate și va susține două ateliere demonstrative.

Salonul de benzi desenate de la Constanța se va încheia în data de 15 august 2022, orele 12:00, cu prezentarea volumului Panorama benzii desenate românești, autor Dodo NIȚĂ, un volum de excepție ce face o trecere în revistă a istoriei benzii desenate românești din ultimii 30 de ani.

Nu în ultimul rând, iubitorii de benzi desenate vor putea admira în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, expoziția outdoor Frica în Istorie!, care reunește lucrările realizate pentru Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2021.

Program eveniment:

 • 13 august 2022, orele 12:00: prezentarea volumului Istoria e cea mai frumoasă poveste în benzi desenate, scenariu Marius Leștaru, benzi desenate – Puiu Manu (Aula Pictată, etaj I);
 • 13 august, orele 15:00: prezentarea volumului Regele Ferdinand cel Loial, texte Adrian Cioroianu, ilustrații Puiu Manu (Aula Pictată, etaj I);
 • 14 august, orele 12:00: prezentare Octav Ungureanu, editor Revista Comics (Sala Canarache, parter);
 • 14 august, orele 17:00 atelier demonstrativ Octav Ungureanu (Sala Canarache, parter);
 • 15 august, ora 10: atelier demonstrativ Octav Ungureanu (Sala Canarache, parter);
 • 15 august, orele 12:00: prezentarea volumului Panorama Benzii Desenate Românești, autor Dodo Niță (Sala Pictată, etaj I).

 

 • 05 august, orele 18:00 – 20:00, în incita Cora City Park - DETECTIV PRIN ISTORIA DOBROGEI – Muzeul de Istorie Națională Constanța, alături de Cora City Park, organizează evenimentul educativ Detectivi prin istoria Dobrogei. Invitatul special Cristian Cealera, introduce în lumea poveștilor de la Marea Neagră iar dacii și romanii de la Asociația „Historia Renascita” vor însoții participanții în descoperirea cetăților și obiectelor antice.

Evenimentul este dedicat copiilor cu vârste între 3 ani și 14 ani. Înscrierile se fac la serviciul clienți din Cora City Park până la data de 2 august.

 • Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța derulează în perioada iulie-noiembrie 2022 proiectul cultural cu co-finanțare nerambursabilă AFCN, institulat Istorii pontice în benzi desenate, aria tematică: Arte Vizuale, sesiunea de finanțare 2/2022.

Proiectul se axează pe promovarea beneficiilor educației nonformale în cadrul muzeului, prin intermediul mai multor activitati centrate pe nevoia de a găsi metode și mijloace atractive de promovare a valorilor istorico-culturale în rândul copiilor și tinerilor.

În esență, programul cultural cuprinde câteva activități menite să atragă copiii și tinerii în spațiul muzeal, respectiv: elaborarea unei cărți de benzi desenate cu conținut istoric, realizarea unui workshop de benzi desenate, adresat elevilor de gimnaziu și liceu, precum și realizarea unei expoziții itinerante.

Tot în cadrul proiectului, MINA Constanța și Asociația Bedefililor din România organizează, în perioada 13-15 august 2022, Salonul de Benzi Desenate de la Constanța, manifestare în cadrul căreia vor fi prezentate publicului mai multe expoziţii indoor şi outdoor, vor avea loc întâlniri cu autori celebri de benzi desenate, lansări de noi publicaţii, toate cu subiecte şi tematică istorică.

În cadrul Salonului publicul vizitator va putea să intre în contact cu domnul Puiu Manu, cel mai îndrăgit autor de benzi desenate din România, care va prezenta albumul „Istoria e cea mai frumoasă poveste în benzi desenate” (scenariu Marius Leştaru) precum și cu domnul Dodo Niță, cunoscut istoric și critic al benzii desenate româneşti.

 • Expoziție ceramică în Sala pictată a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, autor Diana Cârjaliu Meliu, perioadă iulie -august.
 • „Bijuteriile timpului” expoziție de ceasuri de la Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești, vernisaj 29 iulie 2022, perioada 29 iulie – 01 octombrie 2022.

Grupând 86 de piese de colecție, reprezentând ceasuri de buzunar, de masă și de șemineu, ceasuri de perete și tablouri cu ceas, expoziția oferă vizitatorilor o perspectivă deosebită a evoluției orologeriei în secolele XVIII-XX, ilustrând rafinamentul deosebit care a însoțit acest mesteșug de-a lungul timpului.

Colecția însumează ceasuri provenind din ateliere și manufacturi din Franța, Elveția sau Germania, unele din ele fiind piese lucrate pe comandă specială pentru România.  Amintim, în acest sens, un ceas de mână aniversar, un omagiu adus Centenarului Marii Uniri, realizat de firma Tissot, dar și un ceas de mână produs în Elveția de firma Tavannes, cu scopul de a celebra eroismul lui Tudor Vladimirescu și importanța mișcării sale în clădirea statului român modern.

 • Expoziția „Zeități la Pontul Euxin care merge în teritoriu la: Adamclisi, Histria și Capidava (05.08.2022), perioada iulie – august.
 • Expoziție de reproduceri după hărți medievale „Marea Neagră în cartografia europeană”, în județ la cetățile: Adamclisi, Histria și Capidava.

Evenimentele organizate în cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției: www.minac.ro, cât şi pe pagina de FaceBook a acesteia www.facebook.com/minaconstanta/

 

Muzeul de Artă Constanța

 

- evenimente -

 

 • La sediul instituției din Constanța și la sediul Secției „Dinu și Sevasta Vintilă” din Topalu – Expoziția permanentă a muzeului.
 • Expoziția RETROSPECTIVĂ a pictorului Eugeniu Albu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 9 iulie – august 2022. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 9 iulie la ora 15.00. În deschiderea expoziției va vorbi criticul de artă Geta Deleanu, invitata artistului. Expoziție curatoriată de Lelia Rus Pîrvan și Ioana Predescu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 9 iulie – august 2022.
 • ,,Sentimente marine”- Expoziție de pictură, grafică, sculptură. Expun artiștii Marin Răducu, Florian Mihăilescu, Alexandru Paraschiv, Nicu Dumitrescu, Constantin Grigoruță. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 6 august ora 17:00, în sala Alexandru Ciucurencu și va începe cu un recital de poezie susținut de actorul Geo Dobre. Expoziția poate fi vizitată în perioada 6 august – 31 august 2022.

REDESCOPERIREA PATRIMONIULUI ARTISTIC LOCAL

 • Începând cu luna august 2022, Muzeul de Artă Constanța vă propune un pelerinaj artistic pentru a descoperi tainele Muzeului „Dinu și Sevasta Vintilă” din Topalu, secție a muzeului de artă constănțean. Acțiunea face parte din proiectul „Pași pe meleaguri artistice dobrogene”, al cărui scop îl reprezintă redescoperirea patrimoniului artistic dobrogean și va consta în aducerea minunatei colecții de la Topalu mai aproape de publicul iubitor de artă. În acest sens, în fiecare lună, pe pagina de Facebook a Muzeului de Artă Constanța, va fi prezentată o lucrare din muzeu.

În comuna Topalu, situată pe malul Dunării, într-o zonă pitorească din județul Constanța, la doar 7 km de Cetatea Capidava, se găsește cel mai mare muzeu rural de artă din Europa – Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă”. Instituția găzduiește cea mai impresionantă colecție de artă din mediul rural românesc,  formată din 228 de opere de pictură, grafică și sculptură, pe care doctorul Gheorghe Vintilă le-a donat comunității, în anul 1960. Muzeul este amenajat în casa părintească a răposatului medic – părinții acestuia fiind primii învățători ai comunei și cei care au construit și prima școală aici, pe care el a donat-o, cu toată colecția de lucrări de artă strânsă de-a lungul vieții, în memoria părinților, comunei sale natale. Lucrările aflate în colecție poartă semnături ale celor mai valoroși artiști din spațiul românesc, printre care Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Octav Băncilă, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza, Nicolae Dărăscu, Jean Alexandru Steriadi, Camil Ressu, Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Dimitrie Paciurea, Oscar Han.

 • REDESCOPERIREA MUZEULUI ION JALEA

Situat la malul mării, în apropierea falezei Cazinoului din Constanța, Muzeul „Ion Jalea”, secție a Muzeului de Artă Constanța, vă invită să descoperiți lucrările de sculptură aflate în una dintre puținele edificii culturale din țara noastră dedicate exclusiv sculpturii.

Casa a aparţinut prefectului de Constanţa, Constantin Pariano, şi este proiectată în stil naţional (neo-românesc) de către arhitectul Victor Stephanescu după marele război. În anul 1968, atunci cand sculptorul face Constanţei donaţia iniţială, clădirea devine muzeu. Ulterior, în anul 1984, colecţia este întregită cu o serie de alte sculpturi dăruite de familia artistului, ajungând astfel la un total de 227 de lucrări.

Ion Jalea s-a născut pe 19 mai 1887 în Casimcea, Tulcea; legătura cu ţinuturile dobrogene este demonstrată nu numai prin moştenirea sa culturală, cât şi printr-o serie de portrete sau sculpturi de mici dimensiuni, în care trăsăturile, portul sau ocupaţiile locuitorilor se materializează în adevărate studii antropologice.

 

Evenimentele organizate în cadrul Muzeului de Artă Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției: www.muzeuldeartaconstanta.ro, cât şi pe pagina de FaceBook a acesteia https://m.facebook.com/people/Muzeul-De-Art%C4%83-Constan%C5%A3a/100010938703292.

 

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

 

- evenimente -

DELFINARIU ȘI MINERALOGIE

 • În intervalul orar 10:45 -11:00; 12:45-13:00; 14:45 -15:00 și 16:45 – 17:00 pentru publicul prezent la demonstrațiile delfinilor, se desfășoară prezentarea mamiferelor marine (cu accent pe Odontocete), biologia, fiziologia, ecologia și etologia celor trei specii de delfini din Marea Neagră, precum și amenințările actuale (poluarea mediului acvatic cu plastic, plase pescărești). 
 • Demonstrații cu delfini în prezența publicului vizitator - durată 30 minute: Luni – Duminică orele: 11:00; 13:00; 15:00 și 17:00.
 • Ziua internațională a pisicii – atelier – Fii curios ca o pisică!

PLANETARIU

 • Demonstrațiile în Planetariu cu publicul vizitator au o durată 30 minute de luni până duminică la orele: 09:45;  11:45; 13:45; 15:00 și 16:00.

MICROREZERVAȚIE ȘI PĂSĂRI EXOTICE

 • Program de vizitare Microrezervație și Păsări Exotice: Luni până Duminică - orele: 09:30 - 20:00.
 • Echitație – plimbări / manej cu caii: Luni până Duminică orele: 10:30 - 12:00  și 12:30 - 15:00.
 • Atelier BIOART – Școala de vară -15 iunie - 30 septembrie.

AACVARIU 

 • Program de vizitare Acvariu: orele09:00 - 20:00.
 • Sesiune de hrănire a speciilor de pești din patrimoniul secției Acvariu, în zilele de  luni, miercuri și vineri ora 14:00 ghidaje în prezența vizitatorilor. 

 

Teatrul de Stat Constanța

 

- evenimente -

 

 

Teatrul de Stat Constanța invită la SEAS - STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI

- CONSTANȚA iulie - august 2022

Teatrul de Stat Constanța dă startul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului 2022. SEAS este un eveniment

organizat de Teatrul de Stat Constanța și finanțat de Consiliul Județean Constanța. Partener principal este

Primăria Municipiului Constanța.

„SEAS - STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI, iulie-august 2022” este un proiect

conceput pentru a transforma Constanța într-o adevărată capitală a culturii în perioada verii.

Dorim să oferim constănțenilor, dar și turiștilor care aleg litoralul românesc, șansa de a vedea o

selecție variată de spectacole de teatru și muzică produse de instituții culturale din întreaga țară

. SEAS va contribui la îmbogățirea imaginii Constanței în vârf de sezon estival” 

spune Erwin Șimșensohn, directorul general al Teatrului de Stat Constanța.

SEAS 2022 se constituie într-un adevărat regal cultural, cu 39 de spectacole de teatru și concerte în programul principal. În afara de acestea, vor mai exista expoziții, întâlniri și dezbateri cu artiști, manageri culturali, jurnaliști culturali. Reprezentațiile vor avea loc la Teatrul de Vară Soveja și pe scena ce va fi special amenajată în Parcul Arheologic din centrul orașului.

În cadrul campaniei promoționale  EARLY BIRD, pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja și primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic au tariful redus de 30 lei.

Biletele pot fi achiziționate la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A, dar și online, pe platforma MyStage: http://bit.ly/2lr2cFz.

În perioada stagiunii, biletele vor putea fi achiziționate și de la casa de bilete din incinta Teatrului de Vară Soveja, cu două ore înainte de spectacole.

SEAS 2022: programul Stagiunii (spectacole în luna iulie ; spectacole în luna august).

Conform-https://www.teatruldestatconstanta.ro/stire/seas-stagiunea-estivala-a-artelor-spectacolului-constanta-program, programul aferent săptămânii 08.08.2022 – 14.08.2022 este:

 • Marți,  9 august 2022, ora 21:00 - Teatrul de Stat Constanța - „GOI PUȘCĂ” de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache. Locația Teatrul de Vară Soveja
 • Joi, 11 august 2022, ora 10:00Ateneul Național Iași - „CENUȘĂREASA” după Frații Grimm, regia Toma Hogea. Locația Parcul Arheologic - intrarea gratuită, în limita locurilor disponibile.
 • Joi, 11 august 2022, ora 20:30 - Teatrul „Maria Filotti” din Brăila - „JAKE ȘI FEMEILE LUI” de Neil Simon, regia Erwin Șimșensohn. Locația Teatrul de Vară Soveja.
 • Vineri, 12 august 2022, ora 20:30 - Teatrul „Regina Maria” din Oradea - „GENUL ACUZATIV”, scenariul și regia Mimi Brănescu. Locația Parcul Arheologic.
 • Sâmbătă, 13 august 2022, ora 20:30 - Teatrul de Stat Constanța - „DESCULȚ ÎN PARC” de Neil Simon, regia Liviu Manolache. Locația Parcul Arheologic - intrarea gratuită, în limita locurilor disponibile.
 • Duminică, 14 august 2022, ora 20:30 - Teatrul Național Târgu Mureș -„TAKE, IANKE ȘI CADÎR” de Victor Ion Popa, regia Nicu Mihoc. Locația Teatrul de Vară Soveja.

pentru achiziționarea biletelor la spectacolele stagiunii estivale a artelor spectacolului – seas 2022:

- ONLINE: mystage.ro

- AGENȚIA DE BILETE DIN BULEVARDUL TOMIS NR. 97 (vizavi de Parcul Operei) - Programul este de luni până vineri între 11:00 (12:00) – 19:00, iar în zilele cu spectacol în Parcul Arheologic, între 13:00 – 19:00, la agenție și între 19:30 – 21:30 la casa de bilete din Parcul Arheologic.

- CITY PARK MALL (INFO DESK) - Programul este de luni până vineri între 13:00 – 19:00, iar în zilele cu spectacol la Teatrul de Vară Soveja, între 13:00 – 19:00, la agenție și între 19:30 – 21:30 la casa de bilete de la Teatrul de Vară Soveja.

 

     Evenimentele organizate în cadrul Teatrului de Stat Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției: http://www.teatruldestatconstanta.ro/, cât şi pe pagina de FaceBook a acesteia www.facebook.com/teatrudestatconstanta/

 

Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare" Constanța

 

- evenimente -

 Din 18 iunie 2022 Stagiunea 2021 – 2022 s-a încheiat!

    Evenimentele organizate în cadrul Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța ”Căluțul de Mare”sunt promovate atât pe website-ul instituției: www.teatruldelamare.ro/, cât şi pe pagina de FaceBook a acesteia www.facebook.com/calutuldemare2003.

 

Centrul Cultural Județean

"Teodor T. Burada" Constanța

 

- evenimente -

Proiecții de film și evenimente prezentate prin Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”:

Filme:

11 august 

 • 18:10 2D Bullet Train, acțiune, thriller, Blockbuster, N-15
 • 21:00 2D Beasts, aventură, dramă, thriller, AP-12, Avanpremieră

12 august

 • 10:00 2D Paws of Fury: The Legend of Hulk,  comedie, animație, AG
 • 18:30 2D Beasts, aventură, dramă, thriller, AP-12
 • 20:30 2D Bullet Train, acțiune, thriller, Blockbuster, N-15
 1. august
 • 11:00 2D Paws of Fury: The Legend of Hulk, comedie, animație, AG
 • 13:00 2D DC League of Super Pets, animație, AG
 • 15:00 2D La Croisade, comedie, SF, AG
 • 17:00 2D Bullet Train, acțiune, thriller, N-15
 • 19:30 2D Beasts, aventură, dramă, thriller, AP-12

14 august

 • 11:00 2D Paws of Fury: The Legend of Hulk, comedie, animație, AG
 • 13:00 2D La Croisade, comedie, SF, AG
 • 14:30 2D Beasts, aventură, dramă, thriller, AP-12
 • 16:30 2D Bullet Train, acțiune, thriller, N-15

Evenimente

 • Luni, 08 august - Expoziției Trans-Figurativ, artist Oana Cătălina Bucur. Expoziția este realizată în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Constanța 1;

Expoziția este deschisă în perioada 08 - 14 august.

Program de vizitare luni-joi 10:00-18:00, vineri-duminică 12:00-20:00.

 • Miercuri, 10 august, 21:00 - SERI de FILM la plaja ZooM - proiecție Django Unchained, acțiune, dramă, thriller.
 • Vineri, 12 august, 10:00 - Proiect educativ pentru copii, parte a activității curente a Serviciului Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor: Să știi mai multe, să fii mai bun!
 • Duminică, 14 august, 21:00 – OM CÂINE dramă, N15, film difuzat în cadrul proiectului cultural cinematografic Caravana Filmelor TIFF.

OM CÂINE - prezintă povestea unui botez și a unui adulter ce se petrec în decurs de o săptămână în Constanța, în timp ce Europa este într-o stare de alertă și anxietate cauzată de pandemia de coronavirus. Este un pseudo film noir, cu o structură investigativă, și care gravitează în jurul unei drame de cuplu și a unor teme precum trădare, eșec și alienare.

Acces: Gratuit. Locație: Parcul Tăbăcăriei Constanța (în spatele restaurantului Zodiac)

Regia: Ștefan Constantinescu. Cu: Bogdan Dumitrache, Ofelia Popii

Coodonator: șef serviciu Daniel Cristian Oproiu

 

 Secția Cultural Educativă

Profesor coordonator: Călinescu Ioana

 • 11 august - Postarea  pe pagina de socializare facebook a instituției https://www.facebook.com/CentrulCulturalJudeteanConstantaTeodorTBurada a emisiunii „Echidistant”, difuzată de DOTTO TV. Invitat: Elena Plătică, profesor de canto muzică populară.
 • 11 august 2022, ora 19:00 – Ansamblul Folcloric Profesionist Brâulețul al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” este invitat în cadrul emisiunii Rămășag pe folclor, transmisă în direct pe ETNO TV de la ora 20:00 de la piscina Hotelului Paradiso din Mangalia.
 • 15 august, ora 17:00, Grupul Vocal „Giocoso” al Centrului Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada, pregătit de coordonator Rodica Iftime va susține un recital în deschiderea concertului simfonic de la City Park Mall.

Coordonator: profesor Rodica Iftime

 • 15-16 august, Participarea cursantelor Alesia Lupașcu si Irina Cocoș la Festivalul concurs de muzica ușoară Axiopolis, clasa canto muzica usoara.

Coordonator: profesor Theodor Rădulescu

 • 15 - 16 august, ora 21:00 – Cursanții claselor de canto muzică ușoară și pian coordonați de profesorii Vadim Iftime, Rodica Iftime și Georgiana Costea participă în cadrul proiectului Cantus Mundi, alături de corul Madrigal. 

 

Menționăm că programul poate suporta modificări și / sau actualizări, acestea urmând să vă fie înaintate în timp util.

 

Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța

 

- evenimente -

     EVENIMENTE CULTURALE

 •  Din 15 iulie 2022, Universitatea „Ovidius” Constanța (UOC), în colaborare cu Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța a inaugurat, prima minibibliotecă stradală din cadrul proiectului „Raftul verde”, informează prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, de la Facultatea de Litere, manager al Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța.

Minibiblioteca stradală conține cărți provenite din donații și va fi amplasată la intrarea în campusul universitar al UOC (Aleea Universității, nr. 1).

Proiectul „Raftul verde”, realizat împreună cu o echipă de voluntari ai Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța, este finanțat de Consiliul Județean Constanța și presupune dezvoltarea unei rețele de minibiblioteci stradale destinate publicului iubitor de carte. Astfel, organizatorii anunță că până la finalul lunii octombrie a.c. vor fi deschise alte nouă minibiblioteci, care vor fi amplasate în zone de interes ale municipiului Constanța. BiblioPoint-urile ce vor fi plasate în parcuri (Campus -parc 2 minibiblioteci stradale, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul de Artă Constanța – în parc, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța – în parc, parcul Vasile Pârvan - primărie, Faleza Casino Mamaia – în fața Acvariului) și în alte zone pietonale intens traficate: City Mall, Piața Ovidiu etc. Minibibliotecile stradale vor purta sigla Bibliotecii județene, a Consiliului Județean Constanța, a partenerilor și adresa catalogului online.

      „Raftul verde” este un proiect de întâlnire a comunității cu lectura, sub forma schimbului de carte între cititori, într-un spațiu mai puțin convențional, interior sau exterior bibliotecii.

Acest proiect presupune donații de carte de la comunitate pentru comunitate.

 • 5 august – publicații dobrogene de sezon – „Curierul băilor”;
 • 15 august – Istoria culturală a Dobrogei: Revista Tomis și oamenii ei;
 • 22 august- Turism la țărm de mare la început de secol XX: „Constanța și Techirghilor: ghidul ilustrat pentru vizitatori” (1924);
 • Expoziție – „Constanța estivală”;
 • 09 august – 24 august: „Sub semnul Sfintei Maria” – expoziție organizată de către Liga Navală – Careul Doamnelor, în Sala Cataloagelor;
 • Expoziție „Careul Artelor – Amfora” în perioada 10 august – 31 august.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

 

 

 

COMPARTIMENT COORDONAREA INSTITUȚIILOR DE CULTURĂ SUBORDONATE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  96