Andrei Talpeș: Astfel, sportivii și publicul larg pot beneficia de cele mai bune condiții

În urmă cu puțin mai mult de un an, moment la care a  fost înființat Clubul Sportiv Municipal Constanța, reacțiile au fost diverse. De la optimismul care aștepta revigorarea sportului constănțean la pesimismul că nimic bun nu va ieși din această idee. Nu au lipsit nici suspiciunile legate de capacitate celor care s-au înhămat efectiv la această căruță. Cea care s-a dovedit,  la final de 2022, o adevărată mașină de curse. Chestiune demonstrată cu prisosință de rezultatele obținute de secțiile CSM. De la volei la baschet, de la handbal la tenis de masă sau șah. Iar exemplele sunt mult mai multe, așa după cum au fost prezentate la Gala CSM. Eveniment  desfășurat în luna  decembrie a anului trecut.

2023  debutat cu alte victorii, cea a echipei de baschet de finalul săptămânii fiind una dintre ele. Și asta nu este tot. A venit rândul primilor pași făcuți pentru  dezvoltarea infrastructurii sportive din municipiul Constanța.

Concret, o parte dintre  bazele sportive administrate de către Clubul Sportiv Farul Constanța și Direcția Județeană de Sport și Tineret  Constanța vor trece în domeniul public al Municipiului Constanța și vor fi administrate de către Clubul Sportiv Municipal Constanța.

În fapt, au fost întocmite hotărârile de guvern, care vor urma traseul de avizare la ministerele competente. Astfel, Primăria Constanța va putea investi legal în modernizarea acestor baze sportive, pentru a le reda comunității locale de sportivi.

“Acesta este unul dintre principalii piloni ai strategiei cu care Clubul Sportiv Municipal Constanța și-a propus să readucă gloria sportului constănțean. Sperăm astfel ca atât sportivii clubului, care vor avea acces prioritar, dar și publicul larg, să poată beneficia de cele mai bune condiții pentru practicarea sportului.”, a declarat Andrei Talpeș, director CSM Constanța.

Redacția Online

  7455