Peste 200 de tineri, formați pentru a ajuta la dezvoltarea comunităților din care fac parte.
ONG Mare Nostrum ajută peste 200 de tineri din comunitățile rurale să se implice activ în dezvoltarea comunităților din care fac parte. Tinerii vor beneficia de suport permanent și de formare continuă pentru a dezvolta și implementa 15 soluții aplicate, sub formă de inițiative civice. Proiectul face parte din programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin granturile SEE 2014-2021.
Promovarea Implicării Tinerilor în Schimbare (PROMIT), finanțată prin programul Active Citizens Fund România parte a Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2021 este un proiect inedit, demarat recent de ONG Mare Nostrum, printr-un kick off meeting, la care au luat parte și partenerii proiectului.
Scopul acestui proiect este de a întări abilitățile și cunoștințele a peste 200 de tineri și 15 comunități rurale, stimulându-i să se implice activ în producerea de schimbări în comunitate.
”Tinerii au nevoie de un cadru care să le stimuleze participarea la viața comunitătii, să le dezvolte capacitățile, să îi provoace și să le ofere conexiuni. Până când școala va centra educația către comunitatea din care face parte, acest cadru poate fi oferit de ONG-uri, deja centrate pe nevoile comunității și cu instrumente inovatoare și participative”, menționează Marian Paiu, director executiv al ONG Mare Nostrum.
Cum se poate produce schimbarea?
Proiectul urmărește să implice activ cel puțin 225 de tineri în viața comunății și să construiască noi rețele de colaborare între tineri și autoritățile locale. În același timp, se vor construi și relații de colaborare între cele 15 comunități rurale, pentru schimb de experiență și dezvoltarea de soluții inovative.
Cei 225 de tineri vor fi identificați cu ajutorul cadrelor didactice din cele 15 comunități rurale. Selecția acestora se va face în funcție de câțiva factori esențiali, precum necesitatea de susținere în adaptarea și integrarea la grup si comunitate.
Pe durata proiectului, acești tineri vor fi susținuti și vor lucra împreună cu profesorii, părinții și alte persoane resursă, membrii ai comunităților.
Scopul final este dezvoltarea și implementarea a 15 soluții aplicate, sub formă de inițiative civice, care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a comunităților.