Marius Horia Țuțuianu nu votează bugetul austerității

Nu poate fi de acord cu o viziune care sărăcește bugetul Sănătății cu 2,6 miliarde de euro și nici nu poatre vota alocarea celui mai mic procent din PIB-echivalentul a 2,5% pentru Educație.  Este atitudindea lui Marius Horia Țuțuianu, deputat PSD Constanța. Mai  mult decât atât, parlamentarul constănțean consideră că  varianta de buget alternativ prezentată de social democrați este singura soluție viabilă pentru  România.  

“După multe săptămâni de întârziere, după o ședință formală a CSAT, Guvernul Cîțu se reunește pentru a discuta legea bugetului de stat pe 2021. Un buget pe care nu-l voi vota! Este un buget al austerității care nu face decât să afunde România într-un cerc vicios al sărăciei. Sunt tăieri masive și mai grav este că se taie inclusiv de la domenii de maximă importanță, sănătate și educație.

Nu pot fi de acord cu o viziune care sărăcește bugetul Sănătății cu 2,6 miliarde de euro, echivalentul costurilor pentru imunizarea de 2 ori a populației României.

Nu pot fi de acord cu alocarea celui mai mic procent din PIB-echivalentul a 2,5%  pentru Educație, fapt care compromite grav cea mai importantă resursă de dezvoltare a țării. Ne sabotăm singuri?

Există alte soluții care să aducă veniturile necesare pentru majorarea alocațiilor, a pensiilor, a salariilor și PSD a demonstrat acest lucru în varianta de buget alternativ.

Se plânge dnul. Cîțu că nu are bani, dar nici nu se chinuie să-i facă!”

 

 

  272