Este constatarea lui Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța. Parlamentarul  constănțean a prezentat și o serie de motive care au determinat PSD să înainteze o moțiune simplă împotriva acestui ministru. Lugoci a precizat că lista incopentenție, a nepăsării, a gafelor și a bâlbelor acestui personaj este mult mai lungă!

 În fiecare zi, România pierde bani mulți din cauza incompetenței ministrului Ghinea! Nu o spune PSD, o evidențiază cifrele și faptele: 

Decembrie 2020 - Cristian Ghinea este numit ministrul ministrul investițiilor și proiectelor europene, iar alocarea pentru PNRR era de 30,5 miliarde euro.

 31 mai 2021- după două rateuri, Cristian Ghinea a depus a treia variantă de PNRR. Urmarea?  Alocarea pentru România s-a redus la 29,2 miliarde euro!

A blocat contractarea a peste 3,7 miliarde euro în direcții precum eficiența energetică, racordarea localităților la rețeaua de gaze naturale, infrastructura de apă, selecția deșeurilor sau gestionarea crizei COVID-19.

 A parcurs, nonșalant, pasul care duce România la dezangajare masivă de fonduri mai ales pe sectorul apă-canal și pe cel al deșeurilor. Suma depășește 900 milioane euro !

Doar 0,04% din totalul IMM-urilor din Romania, adică doar 3.200, vor putea beneficia de o formă de finanţare prevăzută în PNRR.

Prin “grija” ministrului Ghinea, niciun euro nu va fi alocat fermierilor români prin PNRR și niciun euro pentru irigații. Ungaria, Polonia, Spania, Italia, Portugalia sau Bulgaria au obținut finanțare consistentă pentru proiectele lor de irigații.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele din cauza cărora Cristian Ghinea nu ar trebui să mai fie  ministru. Lista incopentenție, a nepăsării, a gafelor și a bâlbelor acestui personaj este mult mai lungă! A culminat cu recunoșterea faptul că NU a citit tot PNNR-ul.

PSD  dorește să îi acorde  timpul necesar pentru lecturarea acestui document, iar în acest sens a depus o moțiune împotriva lui Cristian Ghinea.

 Avem convingerea că, din solidaritate cu un om căruia nu îi mai ajunge timpul, moțiunea va fi votată de toate formațiunile politice, începând cu USR și PNL

 

 

  2460