Senatorul Felix Stroe, președinte PSD Constanța, atrage atenția asupra unei alte minciuni marca Guvernul Cîțu.  Guvernul a adoptat, pe 30 august, Ordonanţa de Urgenţă 94/2021 care modifică legea pensiilor, însă două dintre principalele prevederi din proiectul iniţial au dispărut: cumularea pensiei anticipate cu salariul la privat şi bonificaţiile pentru cei care aleg să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare!

N-au nevoie de vreo Coaliție sau alianță, liberalii sunt în stare să distrugă România și singuri

“Scandalul din Trista Coaliție de guvernare a mascat un subiect dureros, o altă minciună marca Guvernul Cîțu:

Guvernul a adoptat, pe 30 august, Ordonanţa de Urgenţă 94/2021 care modifică legea pensiilor, însă două dintre principalele prevederi din proiectul iniţial au dispărut: cumularea pensiei anticipate cu salariul la privat şi bonificaţiile pentru cei care aleg să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare! Deci, liberalii nu și-au onorat promisiunea de a stimula munca, după vârsta de 65 de ani!?

Raluca Turcan, ministru chipurile al Muncii, nu al sabotajului național, a trimis în iulie spre aprobare un proiect Ordonanţă de Urgenţă, prin care propunea o serie de beneficii pentru cei care vor să muncească peste vârsta standard de pensionare. Adică, oamenii ar fi avut dreptul să se pensioneze la 65 de ani (sau mai puţin în cazul femeilor) şi să opteze să mai muncească încă un an, pentru acest an suplimentar punctajul lunar urmând să fie cu 50% mai mare, ceea ce ar fi însemnat că la momentul ieşirii la pensie ar fi putut încasa mai mulţi bani decât dacă nu ar fi muncit peste vârsta standard de pensionare.

S-a ales prafu’.

O altă facilitate era să se permită cumulul pensiei anticipate sau anticipate parţiale cu activităţi profesionale desfăşurate în mediul privat.

Nici asta n-a mai ajuns în Ordonanță. Pensia nu se cumulează cu venituri obţinute în baza unui contract individual de muncă.

Nici n-au nevoie de vreo Coaliție sau alianță! Și de asta se poate alege praful - liberalii sunt în stare să distrugă România și singuri!

Guvernul Cîțu: plecați acasă!!!”, a transmis senatorul Felix Stroe, președinte PSD Constanța.

 

  

  3484