Dumitru Cocargeanu nu exclude ca Petre Enciu să fie îndepărtat din funcția de vicepreședinte CJC     

La acest moment, criza politică fără precedent de la nivel central pare-se că nu a ajuns la cel local. Un exemplu în acest sens este Constanța. Aici unde USR se consideră, încă, la Putere. La drept vorbind, dacă luăm în calcul cele întâmplate în ultimele ședințe CLM, putem spune că USR Constanța este de ceva timp cu un picior pe terenul Opoziție.

Și totuși, nu se ia în calcul varianta retragerii din funcțiile de viceprimar sau vicepreședinte de Consiliu Județean! Concret, președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, consideră că, la acest moment, nici viceprimarul, nici vicepreședintele nu trebuie să se plece prin demisii.

În cazul viceprimarului Florin Cocargeanu “pentru că funcția a fost obținută în urma alegerilor, USR Constanța având o treime de voturi în Consiliul Local Municipal Constanța”, așa după cum susține Caragheorghe. “Nu au majoritate calificată pentru a-l îndepărta pe Florin Cocargeanu”, a punctat Caragheorghe.

Mai mult decât atât, președintele USR Constanța a declarat că ,date fiind  actualele atribuțiuni ale viceprimarului, “Florin Cocargeanu  nu mai interacționează cu ceilalți”. Ceilalți fiind Horia Constantinescu, Cristinel Dragomir și chiar Felicia Ovanesian… 

Subprefectul este numit de guvern, poate fi destituit de guvern

În privința funcție de vicepreședinte al Consiliul Județean Constața, ocupată  de Petre Enciu,  președintele USR Constanța nu exclude ca acesta să fie îndepărtat. Motivul? Numărul voturilor obținut de useriștii constănțeni la alegerile locale nu poate securiza poziția lui Petre Enciu.

Singura funcție de care poate fi …deposedată USR Constanța este cea de suprefect. “Este numit de guvern, poate fi destituit de guvern”, a menționat Dumitru Caragheorghe cu privire la ce se poate întâmpla cu Mihai Vâlcu, încă subprefect din partea USR.

Acesta este situația la acest moment, dar se poate schimba, așa după cum a precizat Dumitru Caragheorghe. “În raport de cum evoluează situația, vom vedea. Vom lua măsuri în funcție de cum se așează lucrurile.”, a declarat președintele USR Constanța.  

 

 

  132