Primăria Năvodari a finalizat lucrările și procedurile pentru amenajarea Centrului de Vaccinare, situat în clădirea Centrului Multifuncțional de Sănătate din oraș. Centrul dispune de 4 fluxuri de vaccinare, precum și dotările necesare conform reglementărilor în vigoare.  

Centrul de Vaccinare are avizul de la Direcția de Sănătate Publică Constanța, fiind amenajate toate circuitele necesare. El deservește atât locuitorii din Năvodari, cât și pe cei din Corbu.

În privința personalului, până la acest moment și-au exprimat acordul și au trecut de selecția de angajare 8 medici, 16 asistenți medicali și 7 registratori.

,,Am fost astăzi împreună cu colegii mei din primărie pentru a face ultimele verificări și vă pot spune că la Năvodari se află unul dintre cele mai moderne și dotate centre de vaccinare.Vreau să le mulțumesc colegilor Liliana Mară și Aurelian Dumitrașcu pentru implicare.”, a declarat Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

Chiar dacă este funcționabil, primăria Năvodari fiind cea care a suportat cheltuielile aferente, Centrul de vaccinare nu este funcțional! Motivul?  Nu are doze de vaccin!   

“Va deveni funcțional în momentul în care Ministerul Sănătății ne va aloca primele doze de vaccin, moment în care Centrul nostru va fi înscris în platforma națională pentru efectuarea programărilor. Vreau să îi asigur pe năvodăreni că procesul de imunizare se va face în siguranță și cele mai bune condiții”, a precizat primarul orașului Năvodari.  

Pe o suprafață de aproximativ 150 mp, există cele 4 puncte de vaccinare care vor putea deservi, zilnic, aproximativ 144 de beneficiari. Cifra este valabilă, însă, în funcție de stocurile de vaccin disponibile. Stocuri care, la acest moment, nu există! Concret, deschiderea și funcționarea efectivă a Centrului de vaccinare sunt condiționate de alocarea dozelor de vaccin de către Centrul Regional de Depozitare Constanța.

 

 

  1028