Intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni

Peste 920.000 de persoane s-au programat până acum pentru a fi vaccinate anti-COVID-19 în România. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Din totalul celor programați peste 142.000 de persoane s-au înscris pentru a primi vaccinul produs de AstraZeneca, a cărui administrare începe luni, în țara noastră.

Concret, este vorba despre 923.247 de persoane programate la vaccinare, la nivel național.  În total, peste 1,5 milioane de programări au fost făcute, până acum, în România.

„Peste 1.5 milioane de programări la vaccinarea anti-COVID-19, în România. Peste 142.000 de persoane sunt programate pentru a primi serul AstraZeneca”, a transmis  CNCAV

Vaccinul produs de AstraZeneca este al treilea care va fi administrat pe teritoriul României, după cele produse de Pfizer/BioNTech și Moderna.

Serul dezvoltat de compania anglo-suedeză a primit, pe 29 ianuarie autorizația condiționată de punere pe piață în Uniunea Europeană, din partea Agenției Europene a Medicamentului.

”În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni”, transmitea, recent, CNCAV.

Între timp, vaccinul AstraZeneca va începe să fie testat și pe copiii cu vârste de până la 6 ani, în cadrul unui nou studiu.

  637