Cântec și voie bună, dansuri tradiționale și miresme îmbietoare ale delicioaselor preparate

Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, un eveniment desfășurat în premieră în județul Constanța, a înregistrat un real succes în rândul constănțenilor și a tuturor celor care au ales să petreacă timp de calitate. Timp de patru zile, Pavilionul Expozițional din Constanța a reprezentat un adevărat centru al bogăției culturale și al tradițiilor autentice dobrogene. Platoul din fața pavilionului a răsunat de cântec și voie bună, a fost animat de cele mai frumoase dansuri tradiționale și de miresmele îmbietoare ale delicioaselor preparate din pește.

“Nu am avut nicio îndoială privind reușita acestui eveniment. Atunci când, într-un proiect sunt implicați oameni responsabili, serioși și dornici să realizeze lucruri frumoase pentru județul Constanța, rezultatele sunt pe măsură. Am reușit să atragem un public numeros, să punem în valoare potențialul acestei regiuni și să aducem un plus de farmec în viața culturală și socială a constănțenilor. Dar poate cel mai important, am experimentat, încă o data, această rețetă de succes pe care parteneriatul public-privat o garantează. Cu siguranță, acest festival va deveni tradiție și va oferi, de la an la an, un program din ce în ce mai spectaculos și diversificat. Mulțumesc colaboratorilor mei pentru sprijinul oferit, colegilor din cadrul CJC, precum și tuturor celor care, pe parcursul festivalului au conturat, cu mult drag, un adevărat peisaj tradițional dobrogean. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc întregii echipe a Centrului Cultural Județean Constanța «Teodor T. Burada», care a dovedit profesionalism și o mobilizare excelentă în organizarea acestui festival!– a declarat președintele Consiliului Județean Constanța.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Teodor T. Burada, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Asociația Patronală RESTO Constanța.

O tradiție în seria manifestărilor organizate pentru promovarea valorilor dobrogene

“«Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești», desfășurat la Constanța, în perioada 15-18 iunie 2023, a fost rezultatul unei colaborări frumoase între Consiliul Județean Constanța, mediul de afaceri reprezentat de Camera de Comert, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și o asociație patronală reprezentativă pentru HORECA, respectiv RESTO. Festivalul a pus în scenă o manifestare care și-a atins scopul propus: promovarea culturii tradiționale, care să reflecte tradițiile Dobrogei, bogăția folclorului, cramele și gastronomia pescărească. Agenții economici prezenți s-au arătat încântați de eveniment, succesul fiind măsurat în numărul mare al constănțenilor și turiștilor prezenți, iar mulțumirea lor este și mulțumirea noastră. Fără nicio îndoială, această primă ediție a demonstrat potențial și este de așteptat să devină o tradiție în seria manifestărilor organizate pentru promovarea valorilor dobrogene.”- a declarat Ruxandra Serescu, Director general al CCINA.

Deschiderea și dorința de a organiza pe viitor astfel de evenimente a fost exprimată și de reprezentanții Asociației Patronale RESTO Constanța.

“Mulțumim Consiliului Județean Constanța pentru invitația de a fi parteneri în organizarea acestui festival. Împreună, am reușit să angrenăm în acest spațiu al tradițiilor și a autenticului dobrogean, numeroase restaurante și locații RESTO, care au prezentat și oferit publicului, cele mai savuroase preparate din pește, rețete tradiționale și vinuri din cramele dobrogene. Ne propunem să extindem această colaborare și să organizăm, în această formulă, cât mai multe evenimente care să pună în valoare gastronomia autentic dobrogeană.", a precizat Lucian Tudose, Președintele Asociației RESTO.

  153