Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului anunță deschiderea expoziției cu vânzare a decorațiunilor de Crăciun

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța vă invită să participați la expoziția cu vânzare a decorațiunilor de Crăciun realizate, manual, din materiale reciclabile, de copiii, tinerii și adulții din centrele rezidențiale. Expoziția, intitulată „Scrisori pentru fericire“ este deschisă publicului începând cu data de 17 decembrie 2021, ora 10.00, la Centrul Comercial VIVO! din Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 220, municipiul Constanța.

Anul acesta, de Crăciun, DGASPC lansează campania „Scrisoare pentru fericire“. Astfel, persoanele care se opresc la standul Direcției, amenajat în zona caselor de marcat din incinta centrului comercial, pot adresa gândurile și urările lor cu ocazia sărbătorilor de iarnă copiilor, tinerilor și adulților din centrele noastre rezidențiale sub forma unor scrisori. Fiecare va fi citită și, cu siguranță, va aduce multă bucurie în sufletele destinatarilor.

Nu este nevoie de gesturi mari. Un simplu gând bun poate face un copil sau un adult  fericit!

Deschidem campania cu o primă scrisoare semnată de echipa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, adresată tuturor beneficiarilor sistemului de protecție specială - copii, tineri și adulți.

 

Nu căuta bogăția în oameni.  Caută fericirea, iubirea, bunătatea, cinstea, onoarea

„Scrisoare pentru fericire

Bună! Ce mai faci? Cum te mai simți?

Sper ca scrisoarea noastră să te găsească fericit, cu zâmbetul pe buze, încântat de darurile lăsate de Moș Crăciun sub brad. Cu siguranță, sunt lucruri pe care ți le dorești din tot sufletul, lucruri firești pentru vârsta ta, dar pe care Moșul nu a putut să ți le ofere acum. Să nu fi dezamăgit; niciodată să nu suferi după un bun material; să nu te lași niciodată cuprins de invidie; să nu compari niciodată ce ai tu cu ce are altul. Nu căuta bogăția în oameni, nu pune mare preț pe bunurile materiale pentru că pe acelea le poți pierde oricând. Caută, în schimb, fericirea, iubirea, bunătatea, caută cinstea, caută onoarea.

Să nu uiți niciodată că fiecare zi este o nouă speranță și că toți avem propriul nostru rol pe pământ.

Trezește-te dimineața, spală-te pe ochi, privește-te în oglindă și repetă mereu cu voce tare: „Sunt unic. Sunt perfect. Sunt iubit. Am o familie foarte mare pe care mă pot baza. Am puterea să iert și să merg mai departe cu fruntea sus“! Nu lăsa niciodată capul plecat în fața nimănui; nu privi în pământ, ci privește mereu cerul.

Toți părinții visează să aibă copii perfecți. Dar dintre toți, noi suntem cei cu adevărat norocoși pentru că voi, indiferent de vârsta pe care o aveți, sunteți copiii noștri imperfecți de.... perfecți  

Vă dorim tuturor fiți sănătoși, să fiți fericiți, să vă urmați drumul în viață cu demnitate și încredere. Iar, atunci când va veni vremea să plecați din brațele noastre, să nu ne uitați. Să țineți mereu minte că la noi veți găsi oricând sprijin, alinare, îndrumare, dragoste.

Crăciun Binecuvântat, dragii noștri copii mici și mari!

A voastră familie pe viață,

Echipa DGASPC Constanța”

 

  1033