Consilierii judeţeni s-au reunit în data de 30 mai 2023, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 24 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

1.000.000 euro (fără TVA), pentru servicii medicale ireproșabile tuturor pacienților

Primul proiect a vizat aprobarea documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii Serviciului Public de Transport Judetean de Persoane prin Curse Regulate în Județul Constanta, pentru Lotul Nr.3: Grupa 03. Reamintim că prin procedura de achiziție ce a avut ca obiect delegarea gestiunii serviciilor publice de transport de persoane pe raza județului Constanța, desfășurată în anul 2022, au fost atribuite șapte loturi din opt, Lotul 3, corespunzător grupei 03 de trasee, rămânând singurul neatribuit, ca urmare a depunerii de oferte neconforme. Astfel, s-a impus oganizarea unei noi proceduri de atribuire, pentru care a fost imperios necesară actualizarea valorii estimate a contractului de delegare în acord cu evoluția prețurilor din ultimul an și evoluția ratei SWAT pentru contractele de servicii publice.

Atragerea de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului Constanța, este o prioritate a CJC. Instituția intenționează să depună la finanțare, în cadrul PNRR, proiectul „Dotarea cu echipamente specifice în vederea digitalizarii Spitalului Clinic Județean Sfântul Apostol Andrei Constanța”. Obiectivul acestui proiect constă în dezvoltarea unor module informatice inovative, care să deservească activitatea unității medicale și să ofere, în același timp, servicii medicale ireproșabile tuturor pacienților. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 1.000.000 euro (fără TVA), iar pentru depunerea și implementarea proiectului, a fost încheiat un Acord de Parteneriat între UAT Judetul Constanta, Consiliul Județean Constanța și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța.

Microbuze electrice pentru îmbunătățirea condițiilor de transport oferite elevilor

De asemenea, CJC intenționează să depună la finanțare, în cadrul PNRR, proiectul “Dotarea cu microbuze electrice pentru elevi, a unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile de pe raza județului Constanța”. Prezentul proiect vizează îmbunătățirea condițiilor de transport oferite elevilor și facilitarea accesului la educație, copiilor și tinerilor din județul Constanța.  Investiția în aceste microbuze școlare cu un consum energetic redus și prietenoase cu mediul înconjurător, se ridica la valoarea maximă, stabilită prin Ghidul Solicitantului, de 6.097.560,97 euro (fără TVA).

Tot în ședința de astăzi, consilierii județeni au aprobat desemnarea domnului Stelian Gima, vicepreședinte al CJC, pentru a exercita calitatea de reprezentant al Județului Constanta în Proiectul “Construim Europa Împreună cu autoritățile locale”, lansat de Comisia Europeană. Proiectul crează o rețea europeană a aleșilor locali, în cadrul căreia aceștia vor putea să conlucreze și să disemineze informații în legătură cu chestiunile UE care vizează populația locală.

După 11 ani de absență, va fi reluat  Festivalul Național de Muzică Ușoară “Mamaia”

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a vizat aprobarea și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța, fundamentată pe baza execuției bugetare încheiată la data de 30 aprilie 2023 și a analizei propunerilor instituțiilor subordonate CJC. Rectificarea s-a realizat între capitole, fără a influența valoarea totală a bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2023.   Modificări bugetare au intervenit și în cazul  a două instituții subordonate CJC. Astfel, în cazul Centrului Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada”, bugetul a fost majorat cu suma de 4.278.717 lei, rectificare ce se datorează reluării după 11 ani de absență, a Festivalului Național de Muzică Ușoară “Mamaia” – ediție aniversară în anul 2023, în acest an împlinindu-se 60 de ani de la prima ediție.

Și în cazul bugetului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța vorbim de o majorare, respectiv cu suma de 266.900 lei, de la 42.660.561 lei, la 42.927.461 lei.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul privind aprobarea participării Județului Constanța, în calitate de membru fondator la înființarea Asociației “Organizației de Management al Destinației Județul Constanța”. Astfel, Județul Constanța, prin Consiliul Județean Constanța, Organizația de Management al Destinației Mamaia (OMD Local) și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, în calitate de membri fondatori, se asociază și cooperează în cadrul OMD-ului Județean, ce are ca scop principal dezvoltarea și promovarea turistică a județului Constanța.

Indicatorilor tehnico-economici, faza DALI, aferenți proiectului “Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”

Totodată, CJC vine în sprijinul Organizației de Management al Destinației Mamaia (OMD Local), prin darea în folosință gratuită a unor spații din incinta Centrului de Excelență în Turism și Servicii Tomis, situat în strada Nicolae Titulescu nr. 32, Municipiul Constanța, Județul Constanța.

Alte două proiecte de hotărâre au vizat încetarea calității de membru în Consiliul de Administrație al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Maria Montessori” Constanța, a domnului Caprinciu Stelică, ca urmare a exprimării în scris a opțiunii de renunțare la această calitate, sub incidența pevederilor art. XII din Ordonanța de Urgență nr. 34/2023. Prin urmare,  s-a luat act de opțiunea de renunțare în termen a domnului Caprinciu Stelică, fiind desemnat un nou reprezentant al CJC, în persoana doamnei Semiran Abdurefi.

Nu în ultimul rând, în ședința de astăzi, a fost aprobat proiectul referitor la actualizarea indicatorilor tehnico-economici, faza DALI, aferenți proiectului “Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”. Ca urmare a definitivării documentației, a rezultat o valoare de 68.804.543,95 lei cu TVA.

Ședința s-a ținut în regim  fizic și au fost prezenți un număr de 36 de consilieri județeni.

 

 

 

  2222