Într-un efort inovator de dezvoltare a abilităților de advocacy și promovare în mediul online, peste 200 de tineri talentați din 15 comunități au participat la un program extins de training PR organizat de ONG-ul Mare Nostrum, în cadrul proiectului PROMIT. Această inițiativă a avut ca scop principal să îi îndrume pe tineri să își facă auzite vocile și să își promoveze ideile într-un mod eficient și coerent prin intermediul platformelor de social media.

Fiecare comunitate a avut parte de 4 sesiuni de training riguros concepute pentru a introduce tinerii în lumea advocacy-ului, iar ulterior, au învățat să își promoveze ideile online, folosind platforme de social media cunoscute lor.  

În sesiunea de PR, participanții au fost ghidați prin metode informale de lucru, astfel încât să înțeleagă și să aplice conceptele prezentate.  

Sub îndrumarea ONG-ului Mare Nostrum și a partenerilor din cadrul proiectului PROMIT, participanții au avut oportunitatea de a explora etapele procesului de implementare a soluțiilor. De la identificarea problemelor locale semnificative până la crearea și difuzarea conținutului relevant, tinerii au fost echipați cu instrumentele necesare pentru a face o diferență reală în societatea lor. Metodologiile interactive au contribuit la dezvoltarea abilităților de analiză, strategie și comunicare eficientă.

Una dintre componentele-cheie ale acestui program a fost inițierea participanților în utilizarea platformelor de social media. Tinerii au creat și administrează acum conturi de Facebook, Instagram sau TikTok, unde își promovează cu încredere ideile și soluțiile pentru provocările din comunitățile lor.

 Prin intermediul acestor canale, ei au reușit să atragă atenția asupra temelor importante, să genereze discuții și să inspire acțiuni pozitive.

Ca urmare a conținutului promovat pe conturile oficiale de social media, dedicate inițiativei lor, au primit ajutor din partea comunității: ”Am postat despre inițiativa noastră și am primit oferte de la diferite persoane. Unele s-au oferit să ne ajute cu o parte din materiale, altele au vrut să ne ajute cu mâna de lucru. Nu ne așteptam”, spune o tânără din comunitatea Dorobanțu. 

Una din cele mai mari provocări pentru tinerii implicați în proiect, în cadrul cursului de PR a fost să realizeze video-uri cu ei, prezentând proiectul PROMIT.

Nu am mai făcut asta niciodată, însă ne-a plăcut mult. Am văzut că nu iese din prima, dar ne-am ambiționat”, menționează cei din comunitatea Lumina.

Cu toții suntem mândri de angajamentul și creativitatea de care au dat dovadă acești tineri entuziaști în timpul acestor sesiuni de training.

ONG Mare Nostrum, alături de partenerii săi,  continuă să se angajeze să susțină dezvoltarea lor continuă, promovând responsabilitatea civică și implicarea activă în comunitate. Acest program de training de PR reprezintă doar începutul unei călătorii semnificative spre o societate mai conștientă și mai implicată.

  81